stiribucuresti.ro acces gratuit la apa potabila in restaurante cantine si firme de catering o noua lege adoptata

Acces Gratuit la Apă Potabilă în Restaurante, Cantine și Firme de Catering: O Nouă Lege Adoptată

Într-un pas semnificativ către asigurarea dreptului la apă potabilă, restaurantele, cantinele și firmele de catering din România vor fi obligate să ofere clienților acces gratuit la apă potabilă. Această măsură vine în urma adoptării unui proiect de lege care vizează îmbunătățirea calității apei destinată consumului uman și este un răspuns la nevoia crescută de a promova un stil de viață sănătos și sustenabil.

Detalii Legislație

Recent adoptat de Camera Deputaților, proiectul de lege privind calitatea apei destinată consumului uman introduce obligativitatea pentru restaurante, cantine și servicii de catering de a furniza gratuit apă potabilă clienților. Această decizie urmează să fie promulgată de președintele țării și marchează un angajament clar față de sănătatea publică și accesul la resurse vitale.

Ce Prevede Legea

Legea aduce clarificări importante privind definițiile apei potabile și ale sistemului de distribuție, asigurând că orice tip de apă destinată băutului, gătitului sau oricărui alt scop casnic, indiferent de sursa sa, este considerată apă potabilă. De asemenea, sunt detaliate responsabilitățile furnizorilor de apă și ale unităților alimentare în ceea ce privește asigurarea accesului la apă potabilă.

Impactul Asupra Industriei Ospitalității

Această lege reprezintă o schimbare majoră pentru industria ospitalității, care va trebui să se adapteze pentru a respecta noile reglementări. Pe lângă beneficiile evidente pentru consumatori, această măsură subliniază și responsabilitatea socială a afacerilor de a contribui la bunăstarea comunităților în care operează.

Concluzie

Adoptarea acestei legi este un pas important în direcția asigurării unui acces universal și gratuit la apă potabilă în spațiile publice, reflectând o tendință globală de promovare a drepturilor fundamentale ale omului și a sustenabilității. Prin această inițiativă, România se aliniază la standardele internaționale în materie de sănătate publică și acces la resurse esențiale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Oferte de top la magazinul online. Descoperă produsele la prețuri speciale! Vizitează-ne pentru cele mai bune oferte de astăzi!

Vezi Ofertele