stiribucuresti.ro alimente din supermarket care pot da rezultate fals pozitive la testarea antidrog si cum sa te protejezi

Alimente din Supermarket care Pot Da Rezultate Fals Pozitive la Testarea Antidrog și Cum să Te Protejezi

În contextul noii legislații din România, care prevede suspendarea permisului de conducere pe loc dacă rezultatele testării antidrog sunt pozitive, este esențial să fii conștient de alimentele care pot influența aceste teste. Anumite produse din supermarket pot determina rezultate fals pozitive, punându-te într-o situație dificilă chiar dacă nu ai consumat droguri. Iată care sunt aceste alimente și ce poți face pentru a te proteja.

Alimente Comune Care Pot Determina Rezultate Fals Pozitive

 1. Semințe de Mac
 • Chifle și pâine cu semințe de mac: Aceste produse pot conține urme de morfină și codeină, substanțe care pot duce la rezultate fals pozitive pentru opiacee.
 • Prăjituri și biscuiți cu semințe de mac: Consumarea acestor dulciuri poate, de asemenea, să conducă la detectarea opiaceelor în testele antidrog.
 1. Ceaiuri și Băuturi  Energizante
 • Ceaiuri de plante energizante: Anumite ceaiuri, în special cele pentru stimularea energiei, pot conține efedrină sau pseudoefedrină, substanțe care pot duce la rezultate fals pozitive pentru amfetamine.
 • Băuturi energizante: Acestea pot conține, de asemenea, substanțe stimulante care ar putea influența rezultatele testelor antidrog.
 1. Produse de Panificație Fermentate
 • Pâine cu drojdie: Pâinea obișnuită sau specială, cum ar fi pâinea cu aluat dospit, poate conține cantități mici de alcool din procesul de fermentare, ducând la rezultate fals pozitive pentru alcool.
 • Covrigi și baghete: Aceste produse pot avea același efect datorită conținutului lor de drojdie.
 1. Ciocolată
 • Ciocolată neagră și lapte: Consumul mare de ciocolată poate duce la rezultate fals pozitive pentru stimulente, datorită conținutului de teobromină, un compus chimic similar cofeinei.
 • Bomboane de ciocolată: Acestea pot avea același efect, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari.
 1. Tonic cu Quinină
 • Apă tonică: Aceasta conține chinină, care poate duce la rezultate fals pozitive pentru opioide. Consumul frecvent al acestor băuturi poate afecta rezultatele testelor.
 1. Produse Fermentate
 • Kimchi: Acest preparat coreean din varză fermentată poate conține cantități mici de alcool.
 • Varză murată: Similar cu kimchi, fermentarea produce alcool, care poate influența testele antidrog.
 • Kefir: O băutură fermentată din lapte care poate conține urme de alcool.
 1. Medicamente fără Rețetă
 • Siropuri de tuse: Anumite siropuri de tuse care conțin dextrometorfan pot duce la rezultate fals pozitive pentru PCP.
 • Decongestionante nazale: Produsele care conțin pseudoefedrină pot duce la rezultate fals pozitive pentru amfetamine.

Ce Să Faci Dacă Rezultatul Testului Antidrog este Fals Pozitiv

 1. Informează Autoritățile
 • Dacă ai consumat recent alimente sau medicamente care ar putea influența rezultatele testului, informează imediat autoritățile. Explicarea contextului poate ajuta la clarificarea situației.
 1. Solicită un Test Confirmator
 • Testele de screening inițiale pot fi urmate de teste confirmatoare, cum ar fi cromatografia de gaz-masă (GC-MS), care sunt mult mai precise și pot diferenția între substanțele similare.
 1. Păstrează Documentația
 • Păstrează toate rețetele medicale și chitanțele de la produsele alimentare consumate. Aceste documente pot fi utile pentru a demonstra ce ai consumat recent.
 1. Consultă un Specialist
 • Dacă te confrunți frecvent cu rezultate fals pozitive, consultă un specialist în toxicologie pentru a identifica posibilele cauze și pentru a găsi soluții adecvate.

Concluzie

Anumite alimente din supermarket pot duce la rezultate fals pozitive la testele antidrog, provocând confuzii și probleme serioase, mai ales în contextul noii legislații din România care prevede suspendarea permisului de conducere pe loc. Este important să fii conștient de aceste alimente și să iei măsuri preventive pentru a evita astfel de situații. Informarea autorităților, testele confirmatoare și păstrarea documentației pot ajuta la clarificarea situațiilor neplăcute.

Distribuiți acest articol pentru a informa și proteja alte persoane de aceste situații și lăsați comentarii dacă aveți experiențe sau sugestii legate de acest subiect.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri despre România, actualizate zilnic. Fii informat despre tot ce este important în țara ta! Descoperă știrile aici!

Citește Acum