stiribucuresti.ro amazon deschide un studio de jocuri de milioane la bucuresti

Amazon deschide un studio de jocuri de milioane la București

Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri online din lume, își extinde prezența în România prin deschiderea unui nou studio de jocuri la București. Această mișcare reprezintă o investiție strategică semnificativă pentru compania americană, care urmărește să își consolideze poziția pe piața europeană a jocurilor video. Alegerea capitalei României pentru acest proiect nu este întâmplătoare, având în vedere potențialul uriaș al industriei locale de dezvoltare a jocurilor și abundența de talente disponibile în această regiune.

Conducerea studio-ului și obiectivele sale

La conducerea noului studio Amazon Games din București a fost numit Cristian Pană, un important afacerist român cu o vastă experiență în industria jocurilor. Pană a ocupat anterior funcția de director la Ubisoft România, unde a contribuit semnificativ la succesul unor proiecte majore. Numirea sa la conducerea studio-ului Amazon reflectă încrederea companiei în capacitatea lui de a gestiona și dezvolta echipe de succes.

„Sunt extrem de entuziasmat să mă alătur echipei Amazon Games și să conduc acest nou studio. Bucureștiul are un potențial enorm în domeniul dezvoltării de jocuri, iar talentul local este excepțional. Suntem hotărâți să creăm jocuri inovatoare și captivante pentru jucători din întreaga lume,” a declarat Cristian Pană.

Dezvoltarea de jocuri și angajarea talentelor locale

Noul studio de la București va juca un rol crucial în extinderea portofoliului de jocuri Amazon. Planurile includ dezvoltarea unor titluri originale și inovatoare care să atragă o bază largă de jucători. Studio-ul va angaja o gamă variată de profesioniști, de la dezvoltatori și designeri, la artiști și animatori, oferind astfel numeroase oportunități de carieră pentru talentele locale.

Impactul asupra industriei locale de jocuri

Deschiderea studio-ului Amazon la București vine într-un moment în care industria de jocuri din România este într-o creștere rapidă. Potrivit raportului Game Industry Report 2023, sectorul de jocuri din România a generat venituri de peste 200 de milioane de euro, cu un ritm anual de creștere de aproximativ 15%. Prezența unui gigant ca Amazon nu va face decât să accelereze această creștere, aducând noi investiții și consolidând reputația României ca un hub important pentru dezvoltarea de jocuri.

Colaborări și inovații

Amazon Games București intenționează să colaboreze strâns cu universitățile și institutele de cercetare locale pentru a susține inovația și dezvoltarea de noi tehnologii în domeniul jocurilor video. De asemenea, studio-ul va participa activ la evenimentele și conferințele de profil, contribuind astfel la creșterea vizibilității și prestigiului industriei de jocuri din România.

Contextul investiției Amazon în Europa

Deschiderea noului studio la București face parte din strategia mai amplă a Amazon Games de a se extinde în Europa, o piață extrem de competitivă și diversificată. În ultimii ani, Amazon a investit considerabil în dezvoltarea de jocuri și a lansat deja câteva titluri notabile, cum ar fi „New World” și „Lost Ark”. Prin înființarea unui studio în România, Amazon își propune să își consolideze prezența în regiune și să valorifice potențialul creativ al dezvoltatorilor locali.

Viitorul Amazon Games București

Cu un lider experimentat la conducere și cu o echipă de profesioniști talentați, Amazon Games București este pregătit să devină un jucător important pe scena globală a dezvoltării de jocuri. Investiția în acest studio nu doar că va crea numeroase locuri de muncă și va stimula economia locală, dar va contribui și la crearea unor jocuri inovatoare care vor capta imaginația jucătorilor din întreaga lume.

Amazon Games București reprezintă un pas important pentru industria de jocuri din România și un exemplu clar al modului în care talentul și inovația pot atrage investiții majore din partea unor companii globale de top. Pe măsură ce studio-ul se dezvoltă, rămâne de văzut ce jocuri captivante și inovatoare vor ieși din mâinile talentate ale echipei conduse de Cristian Pană.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Ultimele știri, actualizate non-stop. Rămâi la curent cu tot ce este nou și important! Vizitează-ne și află cele mai recente știri!

Citește Acum