stiribucuresti.ro anunt important pentru locuitorii sectorului 1 schimbari in taxele de parcare de resedinta

Anunț Important pentru Locuitorii Sectorului 1: Schimbări în Taxele de Parcare de Reședință

Începând cu 1 ianuarie 2024, locuitorii Sectorului 1 al Municipiului București vor trebui să se adapteze la noile tarife pentru închirierea locurilor de parcare de reședință. Conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București (H.C.G.M.B.) nr. 108/27.04.2023, taxele pentru parcările de reședință vor fi ajustate, reflectând o structură tarifară bazată pe zone.

Noile Tarife pentru Parcările de Reședință

Taxele pentru parcările de reședință vor fi stabilite în funcție de zona în care se află locul de parcare:

  • ZONA A: 683 lei
  • ZONA B: 569 lei
  • ZONA C: 455 lei
  • ZONA D: 341 lei

Aceste tarife sunt menite să asigure o gestionare eficientă a spațiilor de parcare și să răspundă nevoilor diverse ale locuitorilor Sectorului 1.

Gratuitate pentru Persoanele cu Dizabilități

Conform legii, persoanele cu dizabilități vor beneficia de gratuitate pentru locurile de parcare de reședință, conform art.65. alin. (5) din Legea 448/2006.

Procedura de Reînnoire a Contractelor

Reînnoirea contractelor de închiriere pentru locurile de parcare se va desfășura între 15 ianuarie și 31 martie. Solicitările pentru atribuirea unui loc de parcare de reședință vor fi înregistrate exclusiv online, începând cu data de 15 ianuarie, ora 12:00, pe platforma digitală SIPR.

Suport Tehnic pentru Persoanele Fără Abilități Digitale

Pentru persoanele care nu posedă abilități digitale, Biroul Parcări Publice va oferi suport tehnic necesar la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1.

Condiții de Eligibilitate

Pentru a obține un loc de parcare, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv deținerea unui autoturism, domiciliul sau reședința în Sectorul 1, rol fiscal înregistrat la Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 1, ITP valabil și poliță de asigurare RCA valabilă.

Informații Suplimentare

Pentru mai multe detalii, locuitorii sunt îndemnați să consulte Regulamentul privind organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință, disponibil online.

Această inițiativă reprezintă un pas important în gestionarea eficientă a spațiilor de parcare din Sectorul 1, asigurând un echilibru între nevoile locuitorilor și necesitatea unei circulații urbane fluide.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag