stiribucuresti.ro beneficiile consumului zilnic de oua

Beneficiile Consumului Zilnic de Ouă

Ouăle sunt recunoscute ca o sursă bogată de nutrienți esențiali, iar un studiu din 2018 publicat în revista „Colesterol” subliniază valoarea lor nutrițională, în special în ceea ce privește aportul de zinc, vitaminele A, D, E, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, vitamina K, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și sodiu. Consumul zilnic de ouă poate avea efecte pozitive asupra sănătății, inclusiv în următoarele domenii:

1. O Sursă Excelentă de Antioxidanți

Gălbenușul de ou este o sursă bună de antioxidanți, precum luteina și zeaxantina, care sunt asociați cu un risc mai scăzut de degenerescență maculară legată de vârstă, cataractă, cancer și boli cardiovasculare.

2. Beneficii pentru Sănătatea Cardiovasculară

Contrar percepțiilor anterioare, colesterolul din ouă nu este considerat dăunător sănătății. Mai mult, ouăle conțin acizi omega-3, care ajută la reducerea nivelului de trigliceride, diminuând astfel riscul de boli cardiovasculare.

3. Colina pentru Funcții Fiziologice

Colina din ouă este esențială pentru diverse procese fiziologice, inclusiv menținerea unei structuri celulare adecvate și susținerea funcției sistemului nervos. Consumul a două ouă pe zi asigură o cantitate suficientă de colină, care este vitală pentru memorie și sănătatea ficatului.

4. Îmbunătățirea Vederii

Ouăle sunt bogate în luteină, o substanță responsabilă pentru o vedere clară. Deficiența de luteină poate duce la modificări distructive ale țesuturilor oculare și la deteriorarea vederii.

5. Protecția Pielii și a Părului

Complexul de vitamine B din ouă, inclusiv biotina, vitamina B12 și proteinele digerabile, contribuie la întărirea părului și a pielii. Fosfolipidele din ouă ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

6. Ajutor în Procesul de Slăbire

Studiile au arătat că includerea ouălor în dieta zilnică, în special la micul dejun, poate ajuta la pierderea în greutate, oferind o senzație de sațietate și reducând astfel cantitatea totală de alimente consumate într-o zi.

Concluzie

Consumul zilnic de ouă aduce numeroase beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea vederii și a sănătății cardiovasculare, până la susținerea sănătății pielii și a părului. Ouăle reprezintă o alegere nutritivă excelentă, oferind o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Servicii de promovare a afacerii tale. Atinge noi clienți și crește-ți afacerea cu ajutorul nostru! Profită de promovare eficientă!

Află Mai Multe