stiribucuresti.ro blocul de 10 etaje din bucuresti o problema urbanistica nerezolvata de 5 ani

Blocul de 10 Etaje din București: O Problemă Urbanistică Nerezolvată de 5 Ani

În București, un bloc de 10 etaje, care trebuia demolat de 5 ani, continuă să stea în picioare, în ciuda faptului că reglementările zonei permit doar construcții cu maxim 2 etaje. Această situație subliniază problemele persistente în urbanismul capitalei și lipsa de acțiune în aplicarea deciziilor instanței.

Istoria Blocului și Decizia de Demolare

Blocul, cunoscut sub numele de Blocul Puzdrea, construit în anii ’90, a fost subiectul unei decizii de demolare încă din 2004. Decizia a fost luată pe motiv că blocul a fost construit la doar 5 metri distanță de conducta magistrală de apă a Capitalei, punând în pericol furnizarea apei în oraș. Fostul primar Viorel Lis a emis decizia de demolare, însă, după 20 de ani, clădirea este încă în picioare și a atins un grad periculos de degradare.

Situația Actuală și Problemele Juridice

În 2014, constructorul blocului a primit autorizație pentru 10 etaje, însă, pe parcursul construcției, prefectul Capitalei de la acea vreme a deschis un proces în instanță, argumentând că în zonă nu pot fi ridicate clădiri mai înalte de 2 etaje. Cu toate acestea, blocul a fost finalizat, iar acum locuitorii din zonă se plâng de lipsa luminii naturale și de apropierea excesivă de școală.

Alte Clădiri cu Situații Similare

Cazul Blocului Puzdrea nu este singular în București. Există și alte clădiri, cum ar fi Cathedral Plaza, care așteaptă de ani buni să fie demolată. Această clădire cu 19 etaje a primit sentință definitivă de demolare în 2013, dar până în prezent nu s-a luat nicio măsură concretă.

Concluzii

Aceste situații reflectă o problemă mai amplă în ceea ce privește respectarea legilor urbanistice și aplicarea deciziilor instanței în România. Lipsa de acțiune în cazul acestor clădiri nu doar că afectează calitatea vieții locuitorilor, dar ridică și întrebări serioase despre eficiența și transparența proceselor de urbanism și justiție în capitală.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Gazduire web rapidă și fiabilă cu THC. Asigură-ți prezența online cu cele mai bune servicii! Beneficiază de cele mai bune soluții!

Vezi Ofertele