stiribucuresti.ro branza de oaie si urda cu marar delicatese traditionale la preturi accesibile

Brânza de oaie și urda cu mărar: Delicatese tradiționale la prețuri accesibile

În inima tradițiilor culinare românești, brânza de oaie și urda cu mărar ocupă un loc de cinste, reprezentând nu doar componente esențiale ale gastronomiei, ci și elemente ale unui stil de viață sănătos. Recent, prețurile pentru aceste produse autentice, achiziționate direct de la producători, sunt extrem de atractive: 40 de lei per kilogram pentru brânza de oaie și 25 de lei per kilogram pentru urda cu mărar. Aceste prețuri nu doar că sprijină economia locală, dar oferă și consumatorilor posibilitatea de a se bucura de produse de înaltă calitate la un cost accesibil.

Beneficiile brânzei de oaie și ale urdei cu mărar

Brânza de oaie este renumită pentru valoarea sa nutritivă înaltă, fiind o sursă excelentă de proteine complete, care furnizează toți aminoacizii esențiali necesari organismului. De asemenea, este bogată în calciu, vital pentru sănătatea osoasă, și conține un nivel impresionant de vitamine din grupul B, esențiale pentru metabolism și pentru menținerea sănătății sistemului nervos.

Urda cu mărar combină proprietățile nutritive ale urdei, care este mai săracă în grăsimi decât multe alte tipuri de brânzeturi, cu beneficiile mărarului, care este o sursă excelentă de vitamina C, calciu și fier. Mărarul adaugă nu doar valoare nutritivă, ci și un gust și aromă deosebite, făcând urda ideală pentru o varietate de preparate culinare.

Rețete cu brânză de oaie și urdă cu mărar

Salată de vară cu brânză de oaie:

Combină brânza de oaie tăiată cubulețe cu roșii proaspete, ceapă verde, castraveți și măsline. Adaugă un dressing din ulei de măsline și oțet balsamic pentru o salată revigorantă și sățioasă.

Plăcinte cu urdă și mărar:

Amestecă urda cu mărar tocat, un ou și condimente după gust pentru a umple foi subțiri de plăcintă. Coace la cuptor până devin aurii și crocante. Aceste plăcinte pot servi ca aperitiv sau ca parte a unui prânz satisfăcător.

Paste cu brânză de oaie și roșii cherry:

Fierbe pastele al dente, apoi amestecă-le cu brânză de oaie zdrobită, roșii cherry tăiate în jumătate, busuioc proaspăt și un strop de ulei de măsline. Simplu, rapid și delicios.

Concluzie

Brânza de oaie și urda cu mărar, la prețuri de 40 lei, respectiv 25 lei per kilogram, reprezintă nu doar o afacere economică, ci și o oportunitate de a reintroduce în dieta zilnică alimente pline de gust și tradiție. Aceste produse, cumpărate direct de la ciobani, nu doar că sprijină agricultura locală, dar garantează și un produs autentic și sănătos pentru consumatori.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Servicii SEO profesionale pentru vizibilitate maximă. Crește-ți traficul și îmbunătățește-ți rankingul! Alege serviciile noastre SEO!

Află Mai Multe