stiribucuresti.ro bucurestiul extinde benzi exclusive de autobuz sanctiuni aspre pentru soferii care incalca regulile

Bucureștiul Extinde Benzi Exclusive de Autobuz: Sancțiuni Aspre pentru Șoferii Care Încalcă Regulile

Capitala României face un pas important în îmbunătățirea eficienței transportului public prin implementarea de noi benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport în comun. Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia de a reduce aglomerația și de a facilita circulația în oraș, încurajând în același timp utilizarea autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor.

Noile Benzi Exclusive și Impactul lor asupra Timpilor de Deplasare

Cu aproximativ 20 de kilometri de tronsoane rezervate exclusiv transportului în comun, noile benzi exclusive au redus semnificativ timpii de deplasare pentru călătorii STB (Societatea de Transport București). De exemplu, timpul de călătorie de la Piața Presei la Arcul de Triumf a scăzut de la 25-20 minute la doar 3 minute, iar de la Piața Victoriei la Aviatorilor, de la 20-25 minute la 3 minute.

Sancțiuni pentru Șoferii Care Încalcă Regulile

Pentru a asigura respectarea acestor noi reguli de circulație, autoritățile au stabilit sancțiuni drastice. Șoferii care intră pe aceste benzi dedicate transportului în comun riscă amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei, echivalentul a 6-8 puncte de amendă. Aceste sancțiuni se aplică indiferent de distanța parcursă pe banda de autobuz.

Există excepții în care poliția nu va aplica sancțiuni, cum ar fi intrarea pe banda de autobuz pentru a vira pe o stradă laterală sau pentru a depăși un obstacol temporar. Cu toate acestea, șoferii sunt obligați să părăsească imediat banda pentru autobuze după ce au depășit obstacolul.

Concluzii

Aceste măsuri reflectă angajamentul autorităților bucureștene de a îmbunătăți mobilitatea urbană și de a oferi cetățenilor alternative eficiente la transportul cu mașina personală. Prin aceste benzi exclusive, se speră la o fluidizare a traficului și la o încurajare a utilizării transportului public, contribuind astfel la un mediu urban mai curat și mai organizat.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum