stiribucuresti.ro bucurestiul pe drumul modernizarii implementarea sistemului de semaforizare inteligenta

Bucureștiul pe Drumul Modernizării: Implementarea Sistemului de Semaforizare Inteligentă

Capitala României, București, se pregătește să facă un salt semnificativ în modernizarea infrastructurii sale urbane prin implementarea unui sistem de semaforizare inteligentă. După un an de blocaje și proceduri, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat câștig de cauză Primăriei Capitalei pentru achiziția studiului de fezabilitate destinat Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Acest proiect ambițios, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și alte surse de finanțare nerambursabilă, promite să transforme radical modul în care traficul este gestionat în oraș.

Modernizarea sistemului de semaforizare se va desfășura în patru etape distincte, fiecare cu obiective și beneficii specifice:

  1. Prima Etapă: Aceasta include modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții, situate pe 5 radiale principale care conectează ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Șoseaua Colentina, Șoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Șoseaua București – Târgoviște și Șoseaua Berceni. Un aspect inovator al acestei etape este și amplasarea a 220 de stații de încărcare pentru mașini electrice în Capitală.
  2. A Doua Etapă: Se concentrează pe creșterea capacității centrului de control al traficului actual, asigurând astfel o gestionare mai eficientă a fluxurilor de trafic.
  3. A Treia Etapă: Vizează modernizarea a aproximativ 185 de intersecții existente, care sunt deja incluse în sistemul BTMS, dar necesită îmbunătățiri (conexiune prin fibră optică, bucle inductive funcționale etc.). Se vor explora noi soluții de detecție a vehiculelor, cum ar fi camere video și senzori magnetici.
  4. A Patra Etapă: Include reabilitarea și modernizarea a 194 de intersecții semaforizate existente și integrarea lor în sistemul BTMS, la care se adaugă modernizarea a 80 de intersecții sau treceri de pietoni nesemaforizate în prezent.

Implementarea sistemului de semaforizare inteligentă va aduce numeroase beneficii orașului București, printre care se numără reducerea timpilor de așteptare la semafoare, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea siguranței rutiere. De asemenea, acest sistem va contribui la crearea unui mediu urban mai prietenos și mai eficient pentru toți locuitorii și vizitatorii capitalei.

Prin aceste măsuri, Bucureștiul se aliniază la standardele europene în materie de mobilitate urbană și demonstrează un angajament ferm către un viitor mai verde și mai sustenabil.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag