stiribucuresti.ro bursa de la bucuresti incheie saptamana pe plus o privire asupra performantei pietei de capital

Bursa de la București Încheie Săptămâna pe Plus: O Privire asupra Performanței Pieței de Capital

Bursa de Valori București (BVB) a încheiat ultima ședință de tranzacționare a săptămânii cu o creștere semnificativă, marcând un final pozitiv pentru piața de capital românească. În ziua de vineri, aproape toți indicii bursieri au înregistrat creșteri, reflectând o dinamică pozitivă în rândul investitorilor.

Indicele principal BET, care urmărește evoluția celor mai importante companii listate la BVB, a crescut cu 0,81%, ajungând la 15.409,17 puncte. Acesta este un semnal încurajator pentru piața de capital, indicând o încredere sporită în potențialul economic al țării.

Pe lângă indicele BET, și BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni de la Bursă, a consemnat o creștere de 0,75%. De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, care include cele mai lichide 25 de titluri, a închis în urcare cu 0,72%. Aceste creșteri sunt un indicator al optimismului investitorilor și al stabilității pieței.

Pe de altă parte, indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o ușoară depreciere de 0,08%, în timp ce BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a câștigat 0,74%. BET-NG, care măsoară evoluția celor zece companii energetice și de utilități, a crescut cu 0,50%.

În ceea ce privește tranzacțiile, cele mai active au fost acțiunile OMV Petrom, cu un rulaj de 8,73 milioane de lei, Electrica, cu 8,36 milioane de lei, și Banca Transilvania, cu 7,93 milioane de lei. Aceste cifre demonstrează interesul crescut al investitorilor pentru sectoarele energetic și financiar.

Printre acțiunile care au înregistrat cele mai bune evoluții se numără Grupul Industrial Electrocontact, cu o creștere de 14,63%, One United Properties, cu 4,42%, și Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, cu 2,49%. Pe de altă parte, UCM Reșița, Bermas și Aages au consemnat cele mai semnificative scăderi.

Această evoluție pozitivă a BVB este un semn bun pentru economia românească, indicând un climat de afaceri stabil și un mediu investițional atractiv. Investitorii par să privească cu încredere spre viitor, anticipând o continuare a tendinței pozitive în piața de capital.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Profită de câștiguri din afiliere. Transformă-ți traficul în venituri suplimentare! Începe acum programul de afiliere!

Începe Acum