stiribucuresti.ro campanie de constientizare privind riscurile artificiilor si petardelor protejarea animalelor si respectarea legii

Campanie de Conștientizare Privind Riscurile Artificiilor și Petardelor: Protejarea Animalelor și Respectarea Legii

O campanie de conștientizare privind riscurile artificiilor și petardelor, intitulată „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”, a fost demarată de Protecția Animalelor din Ilfov, Ministerul de Interne și două asociații private care protejează animalele. Această inițiativă importantă se desfășoară până la finalul anului, în spațiul public, prin mesaje scrise și video, cu participarea mai multor persoane publice, jurnaliști, actori, cântăreți și oameni din lumea sportului.

Impactul Artificiilor asupra Animalelor

În fiecare an, în perioada sărbătorilor, sute de animale se rătăcesc, se pierd definitiv sau mor din cauza artificiilor și petardelor. Campania își propune să sensibilizeze publicul cu privire la efectele negative ale acestor materiale pirotehnice asupra animalelor, atât cele cu proprietar, cât și cele din adăposturi sau de pe străzi.

Recomandări pentru Proprietarii de Animale

Alina Buleanu, președintele Asociației Big Hearts Society, recomandă oamenilor să petreacă mai mult timp cu animalele lor în această perioadă, să le plimbe mai mult pe timpul zilei și să se asigure că nu pot evada din curți. De asemenea, subliniază importanța microcipării și înregistrării câinilor în RECS, care poate face diferența în această perioadă.

Legislația în Vigoare

Conform legislației actuale, folosirea ilegală a materialelor pirotehnice se pedepsește cu amendă de până la 7.500 de lei, chiar și cu închisoare până la un an. Tulburarea liniștii locuitorilor se sancționează cu amendă de până la 1.000 de lei.

Concluzii

Această campanie subliniază necesitatea responsabilității și a conștientizării impactului pe care îl au artificiile și petardele asupra animalelor. Prin respectarea legii și protejarea animalelor, putem să ne bucurăm de sărbători în liniște și siguranță, alături de toți cei dragi nouă.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Pepiniera Călugăreni - vindem tuia pentru gard viu și alte plante ornamentale. Înfrumusețează-ți grădina cu plante de calitate superioară!

Vezi Produsele