stiribucuresti.ro casa mitei biciclista un simbol al luxului si sarbatorii in bucurestiul interbelic

Casa Miței Biciclista: Un Simbol al Luxului și Sărbătorii în Bucureștiul Interbelic

Casa Miței Biciclista, unul dintre cele mai frumoase imobile din București, a fost recent renovată și transformată într-un centru cultural vibrant. Situată în apropierea Pieței Amzei, această clădire istorică a fost cândva locuința celebrei curtezane Mița Biciclista, o figură emblematică a Bucureștiului interbelic.

Povestea Casei Miței Biciclista

  • Maria Mihăescu, cunoscută ca Mița Biciclista: Născută în 1885, Mița Biciclista a fost o femeie ambițioasă, care a reușit să se ridice din condiția modestă de fiică a unei spălătorese. A devenit cunoscută pentru frumusețea și inteligența sa, având relații cu personalități marcante ale vremii, inclusiv cu Regele Leopold al Belgiei și Regele Ferdinand al României.
  • Stilul de Viață Extravagant: Mița Biciclista era cunoscută pentru stilul său de viață luxos, fiind prima femeie care a mers pe bicicletă în București, un gest considerat îndrăzneț pentru acea perioadă.

Renovarea și Transformarea Clădirii

  • Renovare în 2022: Casa a fost renovată în 2022, devenind „La Mița Biciclista Stabiliment Creativ”, un loc care găzduiește un bar de cocktailuri, expoziții, concerte și evenimente culturale.
  • Redeschiderea Oficială: Eforturile ONG-ului „Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate” (ARCEN) au culminat cu două Mari Baluri desfășurate pe 18 și 19 noiembrie 2022.

Decorarea de Crăciun

  • Ornamente Impresionante: Fațada clădirii a fost decorată cu 11 lămpi speciale, aproape 50 de cadele gigant, peste 200 de metri de ghirlande de brad, 2.000 de metri de lumină led și șase brazi de patru metri.
  • Aer de Lux și Sărbătoare: Decorul festiv reflectă aerul de lux și sărbătoare al fostei case a Miței Biciclista, transformând-o într-un simbol al frumuseții și eleganței.

Concluzie

Casa Miței Biciclista, acum un centru cultural și un simbol al luxului și sărbătorii, reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural al Bucureștiului. Renovarea și transformarea sa într-un spațiu creativ aduce un omagiu vieții și stilului Miței Biciclista, oferind un loc de întâlnire pentru iubitorii de artă și cultură.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag