stiribucuresti.ro justitia cu epoleti pedeapsa cu suspendare pentru politistul care a ucis o pe raisa

Cazul Raisa: Sentința Polițistului Ridică Întrebări Grave despre Sistemul Judiciar

Un caz controversat a zguduit opinia publică și sistemul de justiție din România. Constantin Popescu, un polițist care a accidentat mortal o fetiță pe nume Raisa în ianuarie 2022, a primit o pedeapsă cu suspendare. Incidentul a avut loc pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, când polițistul, circulând cu viteză mare, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Instanța a decis ca polițistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. În plus, societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflată în faliment) a fost obligată să plătească familiei fetiței ucise suma de 160.000 de euro și alți 90.000 de euro către familia celeilalte fetițe, rănită în accident.

Această decizie a instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cu toate acestea, verdictul a stârnit un val de nemulțumire în rândul publicului, care consideră că pedeapsa este prea blândă pentru gravitatea faptei. Acest caz a readus în discuție problema „mafiei cu epoleti” și a corupției din sistemul de justiție, unde ofițerii de poliție par să beneficieze de un tratament preferențial.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Creare site ieftin, rapid și profesionist. Lansează-ți prezența online cu un site web de calitate! Contactează-ne acum!

Vezi Ofertele