stiribucuresti.ro centrul vechi al bucurestiului o zona cu risc crescut in caz de urgenta

Centrul Vechi al Bucureștiului: O Zonă cu Risc Crescut în Caz de Urgență

Centrul Vechi al Capitalei României este descris ca o „bombă cu ceas” în ceea ce privește capacitatea de intervenție rapidă în caz de incendiu sau cutremur. Această situație alarmantă a fost evidențiată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii“ București-Ilfov (ISU B-IF), care a comunicat dificultățile majore de acces în zonă.

Accesul Dificil al Pompierilor în Centrul Vechi

Din cauza amenajării unor terase/copertine de alimentație publică și a existenței/amplasării unor stâlpi, bariere sau balize, accesul autospecialelor de intervenție este extrem de dificil. Străzile înguste, blocate de terase sau mașini parcate, fac manevrarea autospecialelor de intervenție o provocare majoră. Această situație crește semnificativ riscul de victime în cazul unui incendiu sau cutremur, din cauza intervenției întârziate.

Solicitări către Autorități

ISU B-IF a cerut Primăriei Municipiului București, Primăriei Sectorului 3 și Instituției Prefectului Municipiului București să ia măsuri pentru asigurarea căilor de acces pentru forțele de intervenție. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a optimiza modul de răspuns la situațiile de urgență.

Adaptarea Salvatorilor

Pentru a face față acestor provocări, ISU B-IF acționează cu autospeciale adaptate pentru intervenția în zone urbane aglomerate. Acestea includ autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu cantitate redusă de apă, și autospeciale pentru intervenție la înălțime, cu un sistem de calare care necesită un spațiu mai redus pentru amplasare.

Problema Pilonilor Retractabili

Un expert în protecție civilă a subliniat că în marile orașe europene, traficul autoturismelor în zonele pietonale este blocat cu piloni retractabili, care se retrag rapid în caz de urgență. În Centrul Vechi al Bucureștiului, accesul auto este adesea blocat cu parapete masive de beton, ceea ce complică și mai mult accesul rapid al forțelor de intervenție.

Concluzie

Situația din Centrul Vechi al Bucureștiului necesită o atenție urgentă și măsuri concrete pentru a asigura un răspuns eficient în caz de urgență. Este vital ca autoritățile să colaboreze și să implementeze soluții pentru a preveni potențialele tragedii.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Idei de amenajări pentru curți și grădini. Inspirează-te și creează-ți spațiul de vis! Descoperă soluții pentru curte și gradină!

Vezi Inspirațiile