stiribucuresti.ro conditii inadecvate in caminul studentesc din bucuresti studentii se confrunta cu invazia de plosnite

Condiții Inadecvate în Căminul Studențesc din București: Studenții se Confruntă cu Invazia de Ploșnițe

Un cămin studențesc din București a fost recent sancționat cu o amendă de 8.000 de lei din cauza condițiilor inadecvate în care sunt cazați studenții, inclusiv o invazie de ploșnițe. Această situație revoltătoare a fost adusă în atenția publicului de către studenții cazați în cămin, care au raportat probleme grave de igienă și siguranță.

Lipsa Contractului de Dezinsecție și Deratizare

Conform informațiilor, Căminul Studențesc B – Universitatea București nu deține un contract de prestări servicii de dezinsecție și deratizare. Procedura de licitație a fost demarată înaintea începerii anului universitar 2023-2024, dar nu a fost finalizată din cauza unor probleme juridice.

Măsuri de Urgență Necesare

În urma controlului efectuat de DSP București, reprezentanții căminului au fost obligați să instaleze, în termen de 48 de ore, două mașini de spălat noi și să informeze DSPMB despre termenul în care se vor efectua operațiunile de dezinsecție și deratizare.

Reacția Studenților și a Autorităților

Studenții cazați în căminul respectiv au exprimat nemulțumiri serioase cu privire la condițiile de trai, subliniind că acestea afectează nu doar confortul lor, dar și sănătatea. Autoritățile au reacționat prin aplicarea amenzii și solicitarea unor măsuri imediate pentru remedierea situației.

Concluzie

Situația din Căminul Studențesc B din București evidențiază problemele cu care se confruntă multe cămine studențești din România. Este esențial ca autoritățile și instituțiile de învățământ să asigure condiții adecvate de cazare pentru studenți, protejându-le sănătatea și bunăstarea.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Centrale peleți de calitate superioară pentru eficiență maximă. Economisește energie și bani cu noile tehnologii!

Vezi Ofertele