stiribucuresti.ro conditii inadecvate la universitatea de arhitectura si urbanism ion mincu din bucuresti studenti invata in frig si confrunta invazia de sobolani

Condiții Inadecvate la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București: Studenți Învață în Frig și Confruntă Invazia de Șobolani

Studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București se confruntă cu condiții inadecvate de studiu, învățând în frig și fiind vizitați frecvent de rozătoare. O fotografie cu un șobolan mort, găsit chiar într-o sală de cursuri, a stârnit revoltă printre tineri, care se plâng că sistemul de încălzire nu face față temperaturilor scăzute.

Situația Alarmantă a Sistemului de Încălzire

Studenții rămân cu gecile pe ei în amfiteatre, iar Administrația Universității recunoaște ambele probleme. Un șobolan mort a fost găsit sub un calorifer, iar universitatea se confruntă cu probleme serioase de încălzire, ceea ce face ca studenții să creadă că șobolanul ar fi murit înghețat.

Mărturii ale Studenților

Studenții descriu condițiile de studiu ca fiind „dubioase”, afirmând că se îmbracă mai bine pentru a merge la facultate decât când ies afară. Lipsa apei calde este o altă problemă cu care se confruntă. Majoritatea studenților stau cu gecile pe ei în timpul cursurilor, iar căldura pare să fie pornită doar la anumite intervale de timp.

Reacția Administrației Universității

Ion Rădulescu, directorul general administrativ al universității, a recunoscut problema șobolanilor și a menționat că se desfășoară o campanie de stârpire a acestora. De asemenea, a explicat că, fiind un monument istoric, clădirea principală nu poate suferi modificări la fațade, iar singura soluție este gestionarea mai eficientă a căldurii produse.

Planuri pentru Viitor

Reprezentanții universității au anunțat că o parte dintre cursuri vor fi mutate în online, ca măsură temporară pentru a face față problemelor de încălzire.

Concluzii

Această situație subliniază nevoia urgentă de îmbunătățire a condițiilor de studiu în instituțiile de învățământ superior. Studenții merită un mediu de învățare adecvat, care să le permită să se concentreze pe educație, fără a fi nevoiți să se confrunte cu astfel de probleme.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Servicii complete pentru documentații de licitații. Obține cele mai bune rezultate cu echipa noastră de experți în domeniu!

Vezi Detalii