stiribucuresti.ro

Creșterea Prețurilor la Carnea de Miel: Un Lux Necesar sau o Povară pentru Români în Sărbătorile Pascale?

În pragul sărbătorilor Pascale din 2024, prețul cărnii de miel în România a înregistrat o creștere semnificativă, depășind pragul de acomodare financiară pentru multe gospodării. Prețul la raft a ajuns să oscileze între 40 și 70 de lei per kilogram, reflectând o creștere a costurilor operaționale, inclusiv ale forței de muncă.

Pe fondul dificultăților economice, mulți români sunt nevoiți să renunțe la această tradiție culinară, optând fie pentru alternative mai ieftine, fie pentru achiziția directă de la stână, unde prețurile pot fi mai negociabile. În ciuda prețurilor reduse la sursă, de aproximativ 40 de lei per kilogram, cererea rămâne scăzută.

Variabilitatea prețurilor între diferite regiuni ale țării arată o discrepanță notabilă, cu prețuri mai mari în zonele urbane comparativ cu cele rurale, ceea ce reflectă atât costurile de distribuție, cât și diferențele de venituri ale populației.

În contextul acestor sărbători, se remarcă un trend îngrijorător: carnea de miel, odată un simbol al ospitalității și sărbătorii, devine un lux inaccesibil pentru un segment din ce în ce mai larg al populației.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum