stiribucuresti.ro criza locuintelor cu risc seismic in capitala chiriasii fortati sa se mute

Criza Locuințelor cu Risc Seismic în Capitală: Chiriașii, Forțați să Se Mute

O nouă lege care interzice închirierea apartamentelor în blocuri cu risc seismic unu a intrat în vigoare, provocând neliniște și incertitudine printre chiriașii din București. Această măsură, menită să asigure siguranța locatarilor, a lăsat mulți chiriași fără un acoperiș deasupra capului, forțându-i să caute locuințe alternative într-un timp foarte scurt.

Reacția Chiriașilor

Unul dintre chiriașii afectați, Karym, aflat într-un bloc cu bulină din centrul Capitalei, a fost surprins de vestea că trebuie să-și găsească altă chirie într-o lună. Proprietarul nu l-a înștiințat despre această schimbare. Karym și alți chiriași se confruntă acum cu provocarea de a găsi locuințe noi, în condiții de piață dificile și cu costuri semnificativ mai mari.

Impactul Financiar

Chiriașii evacuați se confruntă cu o creștere de 30% a cheltuielilor de închiriere în blocuri centrale fără risc seismic sau vor trebui să suporte costurile suplimentare de transport dacă se mută în zone periferice. Brokerii imobiliari anticipează o perioadă dificilă pe piața chiriilor, având în vedere aceste noi restricții.

Problema Clădirilor cu Risc Seismic

Centrul Capitalei este plin de clădiri cu bulină roșie, semnalând un risc seismic ridicat. Această problemă nu afectează doar locuințele, ci și instituții ale statului, școli și unități medicale. De exemplu, peste 60 de școli din Capitală funcționează în clădiri cu risc seismic maxim.

Riscuri și Responsabilități

Legea nouă ridică întrebări despre responsabilitatea proprietarilor și a autorităților în ceea ce privește siguranța clădirilor. Deși comercianții au primit derogare pentru a funcționa în clădiri cu risc, există îngrijorări serioase privind siguranța acestor structuri în caz de cutremur.

Concluzie

Situația chiriașilor din blocurile cu risc seismic unu din București este un semnal de alarmă pentru autorități și societate. Este vital să se găsească soluții pentru reabilitarea clădirilor cu risc și pentru a asigura locuințe sigure și accesibile pentru toți cetățenii. În același timp, trebuie să se asigure că tranziția chiriașilor afectați se face într-un mod echitabil și sustenabil.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Oferte de top la magazinul online. Descoperă produsele la prețuri speciale! Vizitează-ne pentru cele mai bune oferte de astăzi!

Vezi Ofertele