stiribucuresti.ro cum marii jucatori de pe piata tehnologiei ne spioneaza prin dispozitivele noastre

Cum Marii Jucători de pe Piața Tehnologiei Ne Spionează prin Dispozitivele Noastre

În era digitală, dispozitivele inteligente au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene. De la telefoane și televizoare inteligente, la ceasuri, laptopuri, tablete și sisteme de navigație auto, aceste tehnologii ne fac viața mai ușoară și mai conectată. Cu toate acestea, există o preocupare crescândă legată de modul în care marii jucători de pe piața tehnologiei utilizează aceste dispozitive pentru a colecta date și a ne spiona.

Cum Ne Spionează Marii Jucători de pe Piața Tehnologiei

 1. Telefoane Mobile
  • Smartphone-urile sunt echipate cu numeroase senzori și aplicații care colectează date despre locație, comportamentul utilizatorului și preferințele de navigare. Aceste date sunt folosite pentru a crea profiluri detaliate ale utilizatorilor.
 2. Televizoare Inteligente
  • Televizoarele smart monitorizează ce canale și emisiuni urmărești, precum și aplicațiile pe care le folosești. Aceste informații sunt transmise companiilor producătoare și partenerilor lor de publicitate.
 3. Ceasuri Inteligente și Dispozitive Wearable
  • Ceasurile inteligente și alte dispozitive purtabile colectează date despre activitatea fizică, ritmul cardiac și alte aspecte ale sănătății. Aceste date sunt utilizate pentru a personaliza reclamele și a oferi recomandări specifice.
 4. Laptopuri și Tablete
  • Laptopurile și tabletele colectează date despre activitățile online, aplicațiile utilizate și fișierele accesate. Aceste informații sunt utilizate pentru a oferi reclame țintite și pentru a monitoriza comportamentul utilizatorului.
 5. Sisteme de Navigație Auto
  • Sistemele de navigație colectează date despre traseele parcurse, locațiile frecventate și preferințele de călătorie. Aceste date sunt folosite pentru a oferi reclame locale și pentru a îmbunătăți serviciile de navigație.

Ce Fac Companiile cu Datele Colectate

Marii jucători de pe piața tehnologiei utilizează datele colectate prin aceste dispozitive pentru două scopuri principale:

 1. Campanii de Publicitate
  • Datele colectate sunt folosite pentru a crea campanii de publicitate extrem de personalizate. Companiile pot targeta utilizatorii cu reclame bazate pe interesele, comportamentele și locațiile acestora, maximizând astfel eficiența campaniilor lor publicitare.
 2. Vânzarea Datelor către Guverne
  • În unele cazuri, companiile de tehnologie vând aceste date guvernelor pe miliarde de euro și dolari. Guvernele utilizează aceste informații pentru monitorizare și supraveghere, precum și pentru a îmbunătăți politicile publice și securitatea națională.

Implicațiile pentru Confidențialitatea Noastră

Utilizarea pe scară largă a datelor colectate de către marii jucători de pe piața tehnologiei ridică întrebări serioase despre confidențialitate și securitate. Faptul că aceste companii au acces la atât de multe informații personale poate duce la abuzuri și la invadarea vieții private a utilizatorilor.

Cum să Te Protejezi

 1. Revizuiește Setările de Confidențialitate
  • Verifică și ajustează setările de confidențialitate pe toate dispozitivele tale pentru a limita accesul aplicațiilor la datele personale.
 2. Utilizează Aplicații de Securitate
  • Instalează aplicații de securitate și anti-tracking pentru a reduce colectarea de date și pentru a-ți proteja informațiile personale.
 3. Fii Selectiv cu Aplicațiile Instalate
  • Instalează doar aplicațiile de care ai nevoie și acordă atenție permisiunilor solicitate de acestea.
 4. Educație și Conștientizare
  • Fii informat despre riscurile asociate cu utilizarea dispozitivelor inteligente și ia măsuri proactive pentru a-ți proteja confidențialitatea.

Concluzie

Marii jucători de pe piața tehnologiei colectează și utilizează datele noastre personale prin intermediul dispozitivelor inteligente pentru a crea campanii publicitare personalizate și, în unele cazuri, pentru a le vinde guvernelor. Este esențial să fim conștienți de aceste practici și să luăm măsuri pentru a ne proteja confidențialitatea. Prin ajustarea setărilor de confidențialitate și utilizarea aplicațiilor de securitate, putem reduce riscurile și ne putem proteja informațiile personale.

Distribuiți acest articol pentru a ajuta la informarea și protejarea altor utilizatori de dispozitive inteligente și lăsați comentarii dacă aveți experiențe sau sugestii legate de confidențialitatea digitală.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag