stiribucuresti.ro decorarea masinilor cu coarne de reni o moda costisitoare conform codului rutier

Decorarea Mașinilor cu Coarne de Reni: O Modă Costisitoare Conform Codului Rutier

În preajma sărbătorilor de iarnă, spiritul festiv îi îndeamnă pe mulți șoferi români să-și decoreze mașinile în moduri creative, inclusiv cu coarne de reni. Această tendință, deși pare inofensivă și plină de veselie, poate atrage sancțiuni usturătoare conform Codului Rutier.

Amendă Substanțială pentru Decorarea Neconformă

Polițiștii avertizează că instalarea coarnelor de ren pe mașini, o practică tot mai populară în ultimii ani, este considerată o încălcare a Codului Rutier. Aceste decorațiuni, în special cele iluminate, sunt văzute ca un sistem de iluminare auto neomologat și, prin urmare, neregulamentar.

Sancțiuni Prevăzute de Lege

Șoferii care aleg să decoreze mașinile cu astfel de accesorii riscă între 6 și 8 puncte de amendă, echivalentul a 870 până la 1.160 de lei. Mai mult, legea prevede sancțiuni și pentru modificările structurale sau tehnice aduse mașinii pentru a atașa aceste decorațiuni, putând duce chiar la reținerea talonului de către poliție.

Impactul Majorării Salariului Minim asupra Amenzilor

De la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de amendă va crește în funcție de majorarea salariului minim pe economie. Dacă salariul minim brut va ajunge la 3.700 de lei, punctul de amendă va crește la 185 de lei, ceea ce înseamnă o majorare a amenzilor cu aproximativ 14%. Această schimbare reflectă decizia guvernului de a ajusta amenzile în raport cu evoluția economică.

Concluzie

În timp ce decorarea mașinilor cu coarne de reni poate părea o modalitate distractivă de a sărbători sezonul festiv, șoferii trebuie să fie conștienți de potențialele consecințe legale și financiare. Codul Rutier în România este clar în această privință, iar nerespectarea regulilor poate transforma veselia sărbătorilor într-o experiență costisitoare.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Noutăți și promoții din magazinele online. Descoperă cele mai bune oferte! Profită acum de reduceri și promoții!

Vezi Ofertele