stiribucuresti.ro 2

Descoperă Povestea Stațiilor de Metrou Bucureștene: Un Proiect Cultural Inedit

Călătorii metroului bucureștean au acum ocazia unică de a descoperi istoria și poveștile fascinante ale stațiilor prin care trec zilnic. Grație unui proiect inovator implementat de Asociația Călător prin România și anunțat de Metrorex pe pagina sa de Facebook, stațiile de metrou din București sunt acum dotate cu plăcuțe informative multilingve.

Aceste plăcuțe oferă călătorilor o scurtă istorie a fiecărei stații, textele fiind disponibile în limba română și engleză. Mai mult, prin scanarea codurilor QR de pe plăcuțe, informațiile devin accesibile în peste 30 de limbi, făcând acest proiect accesibil unui public larg, inclusiv turiștilor străini.

Proiectul „Metroul Bucureștean” are ca scop nu doar informarea, ci și educarea publicului despre mijlocul de transport subteran și istoria orașului. Stațiile în care au fost montate aceste plăcuțe informative includ Berceni, Dimitrie Leonida, Piața Unirii, Universitate, Piața Victoriei, Aviatorilor, Anghel Saligny, Nicolae Teclu, Pantelimon, Republica, Gara de Nord, Grivița, Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței și multe altele.

Acest proiect cultural aduce un plus de valoare experienței de călătorie cu metroul, transformând fiecare stație într-un punct de interes cultural și istoric. Este o modalitate excelentă de a îmbina utilul cu plăcutul, oferind călătorilor oportunitatea de a învăța despre orașul în care trăiesc sau pe care îl vizitează.

În plus, proiectul contribuie la promovarea turismului cultural în capitală, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra Bucureștiului și a istoriei sale bogate. Este un exemplu de cum transportul public poate juca un rol activ în educația și cultura unei comunități.

Pentru cei interesați, harta oficială a proiectului de la metrou și o descriere a mijloacelor de transport sunt disponibile online, oferind o resursă valoroasă pentru explorarea acestui aspect fascinant al Bucureștiului.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri despre România, actualizate zilnic. Fii informat despre tot ce este important în țara ta! Descoperă știrile aici!

Citește Acum