stiribucuresti.ro dgaspc sector 4 controversa privind achizitia unui contract de publicitate de 54 000 de euro

DGASPC Sector 4: Controversă privind Achiziția unui Contract de Publicitate de 54.000 de Euro

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 din București a alocat 54.000 de euro pentru publicitate. Aceasta decizie a stârnit controverse, având în vedere că firma câștigătoare, Pop Up Agency SRL, a fost înființată doar cu cinci luni înainte de atribuire.

Detalii Contractuale

Achiziția s-a realizat prin procedură directă, iar Pop Up Agency SRL s-a înscris în SEAP cu doar cinci zile înainte de publicarea anunțului de licitație. Firma are un singur asociat, un cetățean italian, și sediul într-un apartament din București, la o adresă unde au funcționat anterior alte patru societăți comerciale închise.

Întrebări fără Răspuns

Jurnaliștii de la Europa Liberă au cerut clarificări cu privire la acest contract, dar DGASPC Sector 4 a solicitat prelungirea termenului de răspuns de la 10 la 30 de zile. Directoarea instituției, Claudia Dobrin, a refuzat să ofere detalii prin telefon, indicând că răspunsurile vor fi trimise în scris.

Analiza Cheltuielilor

Suma alocată pentru publicitate de DGASPC Sector 4 este cea mai mare înregistrată în sectorul public pentru astfel de servicii. Spre comparație, DGASPC Dolj a cheltuit 66.000 de euro pentru 41 de contracte de publicitate în ultimii șase ani, fiind campionul absolut al promovării.

Scopul Publicității

Conform explicațiilor oficiale, publicitatea vizează informarea cetățenilor despre serviciile oferite de DGASPC și combaterea fenomenelor sociale negative precum abandonul copilului și violența împotriva copiilor. Cu toate acestea, efectivitatea acestor campanii rămâne discutabilă, având în vedere că multe dintre aceste servicii ar trebui să fie deja bine cunoscute în comunitate.

Concluzie

Atribuirea acestui contract ridică întrebări serioase privind transparența și oportunitatea cheltuielilor publice. Rămâne de văzut dacă DGASPC Sector 4 va oferi răspunsuri clare și detaliate pentru a lămuri controversele generate de această achiziție.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Magazin de aparate de climatizare pentru confortul tău. Asigură-ți un mediu plăcut cu cele mai bune aparate de climatizare!

Vezi Ofertele