stiribucuresti.ro eforturi insuficiente in sterilizarea cainilor la bucuresti doar 1 000 de caini sterilizati in 4 luni

Eforturi Insuficiente în Sterilizarea Câinilor la București: Doar 1.000 de Câini Sterilizați în 4 Luni

În ultimele patru luni, peste o mie de bucureșteni și-au sterilizat câinii, un număr considerat insuficient având în vedere că aproape jumătate din locuitorii Capitalei dețin un animal de companie în casa sau în curte. Această statistică vine în contextul unei campanii ample de informare și control inițiată de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală a Municipiului București (PLMB).

Campania de Sterilizare și Rezultatele Sale

Campania, care a început în luna august 2023, a vizat 3.100 de imobile cu 4.448 de câini deținuți. Din aceștia, doar 30% erau sterilizați și microcipați. În urma notificărilor emise, peste 50% dintre proprietarii notificați au intrat în legalitate, iar polițiștii locali au aplicat 221 de amenzi, cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Importanța Sterilizării Câinilor

Sterilizarea câinilor este crucială pentru controlul populației canine și pentru prevenirea abandonului. Eduard Stroe, directorul general al Poliției Locale a Municipiului București, a subliniat că amenzi drastice sunt aplicate pentru a asigura respectarea legii și protecția comunității. Cătălina Trănescu, directorul general al ASPA, a menționat că notificarea cu termen de intrare în legalitate și oferirea sterilizării gratuite sunt metode eficiente care aduc rezultate rapide.

Un Număr Prea Mic de Sterilizări

Cu toate acestea, numărul de câini sterilizați în ultimele patru luni este considerat prea mic, mai ales în contextul în care un număr semnificativ de bucureșteni dețin animale de companie. Această situație subliniază nevoia de a intensifica eforturile de informare și de a încuraja mai mulți proprietari de câini să participe la aceste inițiative.

Planuri pentru Viitor

Pentru anul 2024, autoritățile planifică să continue acțiunile de teren pentru a crește numărul de câini sterilizați din București. Participarea activă a instituțiilor publice, ONG-urilor, medicilor veterinari și a iubitorilor de animale este esențială pentru succesul acestor eforturi.

Concluzii

În concluzie, deși campania de sterilizare a câinilor la București a avut un impact pozitiv, rezultatele sunt încă departe de a fi suficiente. Este necesară o implicare mai mare din partea comunității pentru a asigura o gestionare responsabilă a populației canine și pentru a reduce numărul de animale abandonate.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Ultimele știri, actualizate non-stop. Rămâi la curent cu tot ce este nou și important! Vizitează-ne și află cele mai recente știri!

Citește Acum