stiribucuresti.ro festivalul international de datini si obiceiuri de iarna cetatea lui bucur o parada a traditiilor in inima capitalei

Festivalul Internațional de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” – O Paradă a Tradițiilor în Inima Capitalei

Într-o zi rece de decembrie, străzile Bucureștiului au fost încălzite de sunetul colindelor și de pașii dansatorilor populari. Sâmbătă, 16 decembrie, Piața Universității, Pasajul Latin, Parcul Unirii și Bulevardul Unirii s-au transformat în scene vii ale tradițiilor autentice românești, găzduind cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur”.

Sute de persoane, atât localnici cât și turiști, au fost martori la un spectacol tradițional impresionant, organizat cu mai puțin de zece zile înainte de Crăciun. Festivalul, având ca principal obiectiv promovarea culturii tradiționale autohtone, a oferit o experiență memorabilă, evidențiind obiceiurile de iarnă strămoșești într-un format autentic și contemporan.

Participanții la festival au venit din diverse colțuri ale țării, aducând cu ei un mozaic de cultură și tradiție. Printre aceștia s-au numărat Urșii de la Comănești din Bacău, Ansamblul „Cheile Oltețului” din Polovragi, Gorj, Ansamblul „Burnașul” și „Juniorii Burnașului” din Teleorman, „Fluierașii din Merisani” tot din Teleorman, Ansamblul „Zorile Havârna” din Botoșani, „Căiuții de la Broscăuți” din Botoșani, și multe alte grupuri reprezentative.

Fiecare ansamblu a adus pe străzile Capitalei un fragment din bogăția culturală a României. De la dansurile ursului, până la jocurile cerbilor și caprelor, fiecare moment al paradei a fost o celebrare a identității naționale și a legăturii noastre cu trecutul.

Festivalul „Cetatea lui Bucur” nu este doar un eveniment cultural, ci și o punte între generații, o modalitate de a păstra vie memoria obiceiurilor noastre străbune. În zgomotul și agitația vieții urbane moderne, aceste momente de reîntoarcere la rădăcini sunt esențiale pentru a ne reaminti cine suntem și de unde venim.

În concluzie, Festivalul Internațional de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” a fost o demonstrație vibrantă a tradițiilor românești, un eveniment care a adus un strop de culoare și bucurie în inima Bucureștiului, reînviind spiritul autentic al sărbătorilor de iarnă.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Centrale peleți de calitate superioară pentru eficiență maximă. Economisește energie și bani cu noile tehnologii!

Vezi Ofertele