stiribucuresti.ro grilele notarilor 2024 valorile apartamentelor din bucuresti

Grilele Notarilor 2024: Valorile Apartamentelor din București

Notarii din București au publicat grilele cu valorile apartamentelor valabile pentru anul 2024. Aceste grile sunt utilizate pentru stabilirea onorariilor notarilor, calcularea impozitelor și în instanțe pentru stabilirea taxelor judiciare în cazuri precum partajul, despăgubirile sau exproprierile.

Detalii despre Grilele Notarilor

  • Utilizare Constantă a Grilei: Notarii din București vor folosi pentru al treilea an consecutiv aceeași grilă, stabilită în 2022 și utilizată și în 2023.
  • Majorări Anterioare: Ultimele majorări ale valorilor locuințelor din grila notarilor au fost făcute pentru anul 2022, cu creșteri de 5, 6 și 8% față de grila anterioară.
  • Valori Orientative: Valorile din grila notarilor nu reprezintă prețurile de tranzacționare, ci sunt valori de referință pentru notari și autorități locale în calcularea impozitelor pe proprietate.

Exemple de Valori pentru Apartamente

  • Apartamente cu Două Camere: Valorile sunt luate în considerare pentru apartamentele cu două camere, confort I, din blocuri construite în perioada 1978-1997 și după 2011-prezent.
  • Exemplu Concret: Pentru un apartament cu două camere în Pantelimon, prețul mediu cerut în noiembrie a fost de 67.000 de euro, în timp ce în grila notarilor, un apartament nou are o valoare de 57.000 de euro, iar unul vechi de 50.000 de euro.

Concluzie

Grilele notarilor pentru 2024 oferă o imagine orientativă asupra valorilor imobiliare din București, fiind un instrument util atât pentru profesioniștii din domeniul imobiliar, cât și pentru cetățeni în diverse tranzacții și proceduri legale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web performantă cu firma Hosterion. Beneficiază de servicii de top pentru afacerea ta! Alege găzduirea web!

Vezi Ofertele