stiribucuresti.ro inaugurarea centrului cultural chinez din bucuresti un nou capitol in relatiile china romania

Inaugurarea Centrului Cultural Chinez din București: Un Nou Capitol în Relațiile China-România

Pe 25 mai, Centrul Cultural Chinez din București a fost inaugurat, marcând 75 de ani de relații diplomatice între China și România și 20 de ani de parteneriat de cooperare. Centrul, situat în centrul Bucureștiului și acoperind 3000 de metri pătrați, include o galerie de artă, o bibliotecă, săli de conferințe și o sală multifuncțională.

Participanți și Declarații

Ambasadorul Chinei în România, Han Chunlin, și Traian Laurențiu Hristea, secretar de stat pentru Afaceri Globale și Strategii Diplomatice din România, au participat la eveniment. Hristea a elogiat diversitatea culturală chineză și a subliniat importanța legăturilor culturale dintre cele două țări. Han Chunlin a evidențiat că centrul reprezintă un moment important în relațiile bilaterale, deschizând un nou capitol pentru schimburile culturale și întărirea prieteniei.

Istoricul Relațiilor Diplomatice

China și România au stabilit relații diplomatice la 5 octombrie 1949, menținând de-a lungul anilor o colaborare prietenoasă și strânsă.

Distribuie acest articol și lasă-ne comentariile tale despre importanța cooperării culturale internaționale!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Firme de prestări servicii la un click distanță. Găsește rapid serviciile de care ai nevoie, firme de prestări servicii care te pot ajuta!

Vezi Ofertele