stiribucuresti.ro intesa sanpaolo bank finanteaza proiectul de transport public verde in bucuresti

Intesa Sanpaolo Bank finanțează proiectul de transport public verde în București

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a câștigat recent licitația organizată de Primăria Municipiului București pentru finanțarea unui proiect major de transport public verde. Această inițiativă este parte a eforturilor continue de modernizare a infrastructurii de transport public și de reducere a impactului asupra mediului în capitală.

Detalii despre finanțare

Creditul verde acordat de Intesa Sanpaolo Bank, în valoare de 150 de milioane de lei, va fi utilizat pentru achiziționarea a 100 de troleibuze moderne, echipate cu sisteme care le permit să opereze cu un impact minim asupra mediului. Aceste vehicule vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în București.

Declarații oficiale

„Susținem Primăria Capitalei în această inițiativă de îmbunătățire a calității transportului public și de reducere a impactului asupra mediului în București,” a declarat Vlad Ponta, Director General Adjunct și Șeful Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank România. Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a subliniat importanța acestui proiect pentru modernizarea parcului auto al Societății de Transport București (STB), menționând că mai mult de jumătate din vehiculele existente necesită înlocuire urgentă.

Beneficiile proiectului

Implementarea acestui proiect va aduce multiple beneficii locuitorilor Capitalei, printre care se numără:

  • Reducerea poluării aerului prin utilizarea unor mijloace de transport ecologice.
  • Îmbunătățirea serviciilor de transport public, oferind călătorii mai rapide și mai confortabile.
  • Contribuția la dezvoltarea urbană durabilă și la creșterea calității vieții în București.

Concluzii

Proiectul finanțat de Intesa Sanpaolo Bank reprezintă un pas important spre realizarea unui sistem de transport public modern și ecologic în București. Prin această inițiativă, se demonstrează angajamentul autorităților locale și al sectorului bancar pentru dezvoltarea unei infrastructuri durabile și prietenoase cu mediul.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Informații utile despre turism și călătorii. Planifică-ți vacanța cu cele mai bune sfaturi și recomandări! Descoperă destinațiile!

Află Mai Multe