stiribucuresti.ro ministerul finantelor inchide portitele optimizarilor fiscale pentru multinationale

Ministerul Finanțelor Închide Portițele Optimizărilor Fiscale pentru Multinaționale

Ministerul Finanțelor din România a luat măsuri importante pentru a închide portițele legale care permiteau multinaționalelor să efectueze optimizări fiscale și să exporte profiturile în afara țării. Această inițiativă face parte din eforturile guvernamentale de a consolida bugetul și de a asigura o distribuție echitabilă a sarcinii fiscale.

Principalele Schimbări în Legislația Fiscală

  • Impozitul Minim și Suplimentar: S-a introdus o regulă antiabuz pentru înstrăinarea imobilizărilor/activelor luate în calculul impozitului minim și impozitului suplimentar datorat de persoanele juridice din sectoarele petrol și gaze naturale.
  • Limitarea Deducerilor: Cheltuielile privind funcționarea creșelor și grădinițelor, precum și decontările educației timpurii pentru copiii angajaților, vor fi limitate la 1.500 lei/lună pentru fiecare copil.
  • Eliminarea Mecanismelor de Scădere din Impozitul pe Profit: Se elimină mecanismul de scădere din impozitul pe profit a cheltuielilor reprezentând burse private și sponsorizări.
  • Reguli Noi pentru Creanțele Comerciale: Deducerea ajustărilor pentru deprecierea creanțelor va fi limitată la 30% din valoarea acestor ajustări.

Impactul asupra Multinaționalelor

Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra multinaționalelor care operează în România, limitând capacitatea acestora de a reduce impozitul pe profit prin diverse metode de optimizare fiscală. De asemenea, aceste măsuri sunt menite să asigure că profiturile generate în România sunt impozitate corespunzător în țară.

Concluzii

Măsurile adoptate de Ministerul Finanțelor reprezintă un pas important în direcția consolidării bugetare și a asigurării unei distribuții echitabile a sarcinii fiscale între companiile care operează pe teritoriul României.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri locale relevante și actualizate. Rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în comunitatea ta! Vizitează-ne pentru cele mai noi știri!

Citește Acum