stiribucuresti.ro noile troleibuze solaris din bucuresti modernizare si confort in transportul urban

Noile Troleibuze Solaris din București: Modernizare și Confort în Transportul Urban

Capitala României se pregătește să întâmpine o schimbare majoră în sistemul său de transport public, cu sosirea noilor troleibuze Solaris. Aceste vehicule moderne, care au părăsit recent fabrica din Polonia, sunt gata să aducă un nou nivel de confort și eficiență pe străzile Bucureștiului.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că primele 15 din cele 100 de troleibuze achiziționate vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, urmând ca restul să ajungă etapizat până în luna iunie. Această achiziție, finanțată prin fonduri europene, reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii de transport public a orașului și în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Noile troleibuze Solaris se remarcă prin caracteristici tehnice impresionante și facilități moderne. Cu o lungime de 12 metri și o autonomie de minim 20 km, aceste vehicule sunt echipate cu aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă și podea coborâtă, asigurând astfel accesibilitate și confort pentru toți călătorii.

În plus, troleibuzele sunt dotate cu sisteme avansate, precum sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcții de numărare și informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi și sistem de comunicare online. Aceste caracteristici tehnologice nu doar că îmbunătățesc experiența călătorilor, dar contribuie și la eficiența și siguranța transportului public.

Capacitatea de transport a unui troleibuz este de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune, ceea ce înseamnă că noile vehicule vor putea gestiona eficient fluxul mare de călători, caracteristic unei metropole aglomerate ca Bucureștiul.

Acest proiect ambițios reflectă angajamentul administrației locale de a promova un transport public ecologic și eficient, în linie cu standardele europene de mediu și mobilitate urbană. Prin introducerea acestor troleibuze moderne, Bucureștiul face un pas semnificativ spre un viitor mai verde și mai sustenabil.

În concluzie, sosirea noilor troleibuze Solaris în București este un motiv de entuziasm și speranță pentru locuitorii capitalei. Aceste vehicule nu doar că vor îmbunătăți calitatea transportului public, dar vor contribui și la crearea unui mediu urban mai curat și mai prietenos.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Idei case și grădini pentru proiectele tale de vis. Realizează-ți visele cu cele mai bune sfaturi! Inspiră-te pentru proiectele tale!

Inspira-te Acum