stiribucuresti.ro noua lege 4062023 dreptul la un cont bancar fara comisioane

Noua Lege 406/2023: Dreptul la un Cont Bancar fără Comisioane

Începând cu 18 decembrie 2023, a intrat în vigoare Legea 406, care completează Legea nr. 258 din 19 decembrie 2017. Această legislație aduce o serie de beneficii pentru cetățenii Uniunii Europene, prin eliminarea comisioanelor pentru anumite servicii bancare de bază.

Ce prevede Legea 406/2023?

Noua lege stipulează că fiecare cetățean are dreptul la un cont bancar de bază, fără a suporta comisioane pentru diverse operațiuni bancare. Mai exact, aceasta prevede că deschiderea, administrarea și închiderea contului, precum și depunerile, sunt scutite de comisioane. De asemenea, în cadrul Uniunii Europene, nu se vor percepe comisioane pentru retragerea de bani și pentru plățile online.

Beneficiile pentru Cetățeni

Implementarea acestei legi aduce numeroase avantaje pentru cetățenii europeni, printre care se numără:

  1. Reducerea Costurilor Bancare: Cetățenii vor economisi bani prin eliminarea comisioanelor asociate conturilor de bază. Aceasta înseamnă că deschiderea unui cont bancar, administrarea acestuia și închiderea lui nu vor mai presupune costuri suplimentare.
  2. Facilitarea Accesului la Servicii Bancare: Persoanele care anterior evitau deschiderea unui cont bancar din cauza costurilor asociate vor avea acum acces facil și fără costuri la aceste servicii esențiale.
  3. Simplificarea Tranzacțiilor: Fără comisioane pentru retragerea de bani și plățile online în UE, cetățenii vor putea efectua tranzacții mai ușor și mai economic, ceea ce poate stimula utilizarea serviciilor bancare digitale.

Cum te ajută pe tine?

Pentru mulți oameni, această schimbare va avea un impact semnificativ. De exemplu, primirea salariului într-un cont fără comisioane înseamnă că nu vei pierde bani din cauza taxelor bancare. De asemenea, cei care călătoresc frecvent în interiorul UE vor beneficia de retrageri gratuite de numerar și de plăți online fără comisioane, facilitând astfel gestionarea finanțelor personale.

Ce trebuie să faci?

Pentru a beneficia de aceste avantaje, verifică dacă banca ta oferă conturi de bază conform noilor reglementări. Dacă nu, poți oricând să te interesezi la alte instituții financiare care aplică această legislație. Asigură-te că înțelegi toate beneficiile și condițiile asociate acestor conturi pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.

Concluzie

Legea 406/2023 reprezintă un pas important către facilitarea accesului la servicii bancare de bază pentru toți cetățenii Uniunii Europene. Eliminarea comisioanelor pentru anumite operațiuni bancare este o măsură care va reduce costurile pentru utilizatori și va simplifica gestionarea finanțelor personale. Profită de aceste beneficii și informează-te despre noile opțiuni disponibile la instituțiile financiare.

Distribuie acest articol pentru ca și prietenii tăi să afle despre aceste noi beneficii și lasă-ne un comentariu cu părerea ta!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web fiabilă și rapidă cu SiteBunker. Asigură-ți prezența online a afacerii cu servicii de top de găzduire web!

Vezi Ofertele