stiribucuresti.ro noutati importante pentru bucuresteni vouchere de vacanta 2024 reguli si suma alocata 1

Noutăți Importante pentru Bucureșteni: Vouchere de Vacanță 2024 – Reguli și Suma Alocată

Pentru locuitorii Capitalei, anul 2024 aduce schimbări semnificative în ceea ce privește sistemul voucherelor de vacanță. Aceste modificări, aplicabile atât angajaților din sectorul public, cât și celor din privat, sunt esențiale pentru planificarea concediilor și bugetelor personale.

Conform noii legislații, legea 296/2023, începând cu 2024, voucherele de vacanță vor fi acordate exclusiv angajaților de la stat cu salarii nete de până la 8.000 de lei pe lună. Această măsură va fi menținută cel puțin până în 2026. În sectorul privat, decizia de a oferi sau nu aceste vouchere ca beneficiu extrasalarial va depinde de fiecare angajator în parte.

Momentul acordării voucherelor nu este uniformizat. Unii angajatori din București aleg să le ofere în perioada verii, optimă pentru planificarea concediilor, în timp ce alții preferă să le distribuie în preajma sărbătorilor de iarnă sau cu ocazia unor evenimente corporative.

Valoarea voucherelor pentru angajații bugetari este fixată la 1.600 de lei anual, pentru cei cu normă întreagă. Pentru angajații cu contracte part-time sau pe oră, suma va fi ajustată proporțional cu numărul de ore lucrate.

Voucherele sunt strict personale și nu pot fi transferate. Acestea sunt utilizabile doar pe baza actului de identitate și nu pot fi vândute. Utilizarea lor este limitată la unitățile HoReCa din România și au o valabilitate de un an de la emitere.

Pentru bucureșteni, aceste schimbări reprezintă un moment important de reconsiderare a opțiunilor de vacanță și de evaluare a beneficiilor extrasalariale oferite de angajatori. Este o oportunitate de a sprijini turismul intern și de a se bucura de o binemeritată pauză de relaxare.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web de încredere cu Hostico. Beneficiază de performanță și securitate maximă! Alege găzduirea web de aici!

Vezi Ofertele