stiribucuresti.ro orasul care ne omoara incet coruptia ca principala sursa a poluarii

Orașul care ne omoară încet: Corupția ca Principala Sursă a Poluării

Bucureștiul, capitala României, se confruntă cu o problemă gravă de poluare, care afectează sănătatea locuitorilor săi. Un raport al Institutului de Sănătate Publică din 2020 sugerează că bucureștenii ar putea trăi, în medie, cu patru ani mai mult dacă nu ar fi expuși la poluarea din aer. Capitala este a cincea cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană, conform raportului IPCC.

Sursa Poluării: Traficul Intens și Mașinile

Aproximativ 80% din poluarea Bucureștiului este provocată de mașini. Mașinile din oraș produc 90% din emisiile de monoxid de carbon, 59% din cele de oxizi de azot, 45% de compuși organici volatili și 95% din emisiile de plumb. În 2020, numărul mașinilor din București era egal cu numărul locuitorilor, iar acest număr este în continuă creștere.

Lipsa Infrastructurii de Transport în Comun

Primarii Bucureștiului, cu excepția lui Nicușor Dan, au prioritizat dezvoltarea infrastructurii rutiere în detrimentul infrastructurii de transport în comun și a celui alternativ. Această abordare a contribuit la creșterea numărului de mașini și, implicit, la poluarea aerului.

Alte Surse de Poluare

Arderile ilegale de deșeuri, groapa de gunoi de la Vidra și șantierele neconforme contribuie, de asemenea, la poluarea aerului. În sezonul rece, mulți locuitori se încălzesc cu lemne, iar fumul toxic ajunge în casele bucureștenilor. Groapa de gunoi de la Vidra emite gaze nocive, iar sutele de șantiere care nu respectă normele de salubrizare adaugă o cantitate mare de praf în aer.

Concluzii

Poluarea din București este un rezultat direct al corupției, incompetenței și lipsei de interes a autorităților. Este necesară o schimbare radicală în abordarea problemei poluării, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii de transport în comun și pe respectarea normelor de mediu.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Administrare site eficientă, asigură-ți funcționarea optimă a site-ului tău, beneficiază de servicii de administrare site!

Vezi Ofertele