stiribucuresti.ro patania unei femei care a vrut sa cumpere un bmw x6 vandut pe internet cum a ramas fara masina

Pățania unei femei care a vrut să cumpere un BMW X6 vândut pe internet: Cum a rămas fără mașină

În era digitală, cumpărăturile online au devenit o normă, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea de mașini. Însă, pe lângă avantajele evidente ale acestei metode, există și riscuri semnificative. O întâmplare recentă ilustrează perfect capcanele în care pot cădea cumpărătorii neavizați. O femeie din București a avut parte de o experiență nefericită atunci când a încercat să cumpere un BMW X6 de pe internet, rămânând fără mașină și fără banii investiți. Această poveste subliniază importanța precauției și a verificării minuțioase înainte de a efectua tranzacții online de valori mari.

Detaliile incidentului

Povestea începe cu o ofertă tentantă găsită de femeie pe un site de anunțuri. Vânzătorul, un bărbat din București, promova un BMW X6 la un preț atractiv. După contactarea vânzătorului și stabilirea detaliilor, femeia a decis să achiziționeze mașina, fiind convinsă de autenticitatea anunțului și de seriozitatea vânzătorului.

Tranzacția

Înainte de a finaliza tranzacția, femeia și vânzătorul s-au întâlnit pentru a inspecta mașina. Totul părea în ordine: mașina era în stare bună, documentele păreau autentice, iar vânzătorul se comporta profesionist. După ce a fost mulțumită de verificări, femeia a decis să plătească pentru mașină și să finalizeze achiziția.

Problema neașteptată

La scurt timp după ce a preluat mașina și a crezut că a încheiat o afacere bună, femeia a fost contactată de poliție. În urma unei verificări de rutină, autoritățile au descoperit că mașina era, de fapt, furată. Documentele prezentate de vânzător erau false, iar mașina figura în bazele de date ale poliției ca fiind furată cu câteva săptămâni înainte. Astfel, femeia s-a trezit fără mașină, care a fost confiscată de autorități, și fără banii pe care i-a plătit pentru aceasta.

Cum să te protejezi de astfel de escrocherii

Povestea femeii din București nu este unică, iar escrocheriile online legate de vânzarea de mașini sunt tot mai frecvente. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este esențial să fii precaut și să urmezi câteva sfaturi importante:

  1. Verifică documentele: Este crucial să verifici autenticitatea documentelor mașinii. În cazul mașinilor second-hand, asigură-te că seria de șasiu corespunde cu cea din documentele prezentate. Consultă Registrul Auto Român (RAR) pentru verificări suplimentare.
  2. Verifică istoricul mașinii: Poți folosi diverse platforme online care oferă servicii de verificare a istoricului vehiculului pe baza seriei de șasiu. Acestea pot furniza informații despre eventualele daune anterioare, numărul de proprietari și dacă mașina figurează ca furată.
  3. Solicită un test drive și o inspecție mecanică: Înainte de a face plata, solicită un test drive și, dacă este posibil, o inspecție mecanică la un service de încredere. Acest lucru poate dezvălui probleme ascunse care nu sunt evidente la o inspecție superficială.
  4. Evitați plata în numerar: Optați pentru metode de plată care pot fi urmărite și documentate, cum ar fi transferurile bancare. Plata în numerar poate complica recuperarea banilor în cazul unei fraude.
  5. Cumpără doar de la surse de încredere: Dacă este posibil, achiziționează mașini de la dealeri autorizați sau de la persoane care pot furniza un istoric clar și verificabil al vehiculului. Evită să achiziționezi mașini de la persoane necunoscute sau cu un trecut dubios.
  6. Consultați un avocat sau un specialist: În cazul tranzacțiilor de valori mari, este recomandat să consulți un avocat sau un specialist în domeniul auto care poate verifica legalitatea și corectitudinea tranzacției.

Concluzie

Cazul femeii din București este un avertisment clar despre pericolele achizițiilor online nesigure, în special când este vorba despre sume mari de bani. Escrocheriile sunt din ce în ce mai sofisticate, iar singura metodă de protecție este precauția și informarea. Asigură-te că verifici toate detaliile înainte de a face o achiziție și nu te lăsa atras de oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Siguranța ta și a investiției tale depind de măsurile de precauție pe care le iei.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Informații utile despre turism și călătorii. Planifică-ți vacanța cu cele mai bune sfaturi și recomandări! Descoperă destinațiile!

Află Mai Multe