stiribucuresti.ro pensionarii speciali pilonii nefasti ai sistemului romanesc postcomunist

Pensionarii Speciali: Pilonii Nefasti ai Sistemului Românesc Postcomunist

La 35 de ani de la căderea comunismului, România se confruntă cu o realitate amară: pensionarii speciali, cei care validează constituția și legile țării, sunt în centrul unei situații politice și sociale tot mai precare. Acești beneficiari ai pensiilor speciale nu sunt doar o povară financiară, ci și pilonii unui sistem care perpetuează inegalitatea și corupția.

Validarea Legilor și Constituției: Un Rol Cheie

Pensionarii speciali, mulți dintre ei foști membri ai sistemului judiciar și legislativ, au avut un rol crucial în validarea legilor și constituției României. Prin deciziile și acțiunile lor, au modelat traseul țării în ultimele decenii, influențând în mod direct cursul evenimentelor politice și sociale.

Partidele Politice și Pensionarii Speciali: O Relație Symbiotică?

Există suspiciuni că ar fi o înțelegere tăcută între partidele politice, mereu la putere, și acești pensionari speciali. Această alianță neoficială pare să fie unul dintre motivele pentru care sistemul politic românesc este adesea criticat pentru lipsa de transparență și pentru perpetuarea unor practici nedrepte.

Pensiile Speciale: Baza Gaunoasă a Sistemului

Pensiile speciale nu sunt doar o problemă financiară, ci și simbolul unui sistem profund defect. Ele reprezintă baza gaunoasă pe care se sprijină multe dintre problemele cu care se confruntă România astăzi, de la corupție la inegalitate socială și lipsa de justiție.

Concluzie: O Reflecție Dureroasă asupra Realității Românești

La trei decenii și jumătate de la căderea comunismului, situația pensionarilor speciali este o reflecție dureroasă asupra realității românești. Este un simptom al unui sistem care a eșuat în a-și respecta cetățenii și în a construi o societate bazată pe echitate și justiție.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Știri despre România, actualizate zilnic. Fii informat despre tot ce este important în țara ta! Descoperă știrile aici!

Citește Acum