stiribucuresti.ro restrictii de trafic in bucuresti in weekend planul de circulatie si rutele alternative

Restricții de Trafic în București în Weekend: Planul de Circulație și Rutele Alternative

În acest weekend, Bucureștiul va fi scena unor evenimente importante care vor impune restricții de trafic în mai multe zone ale orașului. Brigada Rutieră a anunțat că vor fi impuse limitări în circulația vehiculelor pentru a asigura siguranța și buna desfășurare a acestor evenimente. Iată detaliile principale și rutele alternative recomandate pentru a evita aglomerația și disconfortul.

Evenimente și Zonele Afectate

1. „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”

Acest eveniment cultural va avea loc pe Strada Zizin și Calea Victoriei și va duce la restricționarea traficului în următoarele intervale:

 • Sâmbătă: între orele 10:00 și 21:00
 • Duminică: între orele 09:00 și 23:00

2. Marș Caritabil pe Motociclete

Marșul caritabil va avea loc duminică dimineața și va afecta circulația pe următorul traseu:

 • Duminică: între orele 09:00 și 12:00, pe ruta Piața Constituției – Piața Presei Libere

3. Maratonul de Ciclism „Prima Evadare”

Maratonul va avea loc duminică dimineața și va implica restricții în zonele adiacente Pădurii Băneasa și localităților Tunari și Snagov:

 • Duminică: între orele 10:00 și 11:00

Recomandările Poliției Rutiere

Pentru a evita blocajele și a asigura fluidizarea traficului, Brigada Rutieră recomandă șoferilor să folosească următoarele rute alternative:

 • Pentru evitarea Căii Victoriei:
  • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței
 • Pentru evitarea Străzii Buzești:
  • Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei

Măsuri de Siguranță și Sfaturi pentru Șoferi

Poliția rutieră recomandă șoferilor să fie atenți la semnalizările temporare și la indicațiile agenților de poliție prezenți în teren. De asemenea, este important ca șoferii să fie răbdători și să evite pe cât posibil zonele aglomerate.

 1. Monitorizați în timp real situația traficului: Utilizați aplicațiile de navigație și hărțile de trafic pentru a găsi cele mai rapide rute și pentru a evita zonele cu restricții.
 2. Respectați indicațiile polițiștilor: În zonele afectate de restricții, polițiștii vor fi prezenți pentru a dirija traficul și pentru a oferi asistență. Respectați indicațiile lor pentru a evita incidentele.
 3. Planificați-vă călătoriile din timp: Dacă aveți drumuri importante de făcut în weekend, planificați-vă călătoriile în afara intervalelor orare cu restricții.

Impactul Asupra Locuitorilor și Vizitatorilor

Aceste restricții de trafic, deși temporare, pot cauza disconfort și întârzieri pentru locuitorii și vizitatorii Bucureștiului. Cu toate acestea, evenimentele culturale și sportive care au loc contribuie la diversitatea și vitalitatea orașului. Participanții și organizatorii acestor evenimente își propun să ofere experiențe de neuitat și să promoveze un stil de viață activ și sănătos.

În concluzie, weekendul acesta va aduce restricții de trafic în București din cauza organizării unor evenimente importante. Brigada Rutieră recomandă rute alternative și măsuri de precauție pentru șoferi. Fie că sunteți locuitori ai capitalei sau vizitatori, planificarea călătoriilor și respectarea indicațiilor autorităților vor contribui la un trafic mai fluid și la evitarea disconfortului.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Mentenanță site pentru performanță maximă. Optimizează-ți site-ul și asigură-i funcționalitatea continuă! Alege serviciile!

Află Mai Multe