stiribucuresti.ro romania in plin sezon de gripa si viroze presiune mare in camerele de garda

România în Plin Sezon de Gripă și Viroze: Presiune Mare în Camerele de Gardă

România se confruntă cu un sezon intens de gripă și viroze, care pune o presiune semnificativă asupra sistemului de sănătate, în special în camerele de gardă ale spitalelor. Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul cazurilor de infecții respiratorii și gripă clinică a crescut alarmant.

Situația Actuală

În săptămâna 25-31 decembrie, au fost raportate 53.870 de cazuri de infecții respiratorii și 3.296 de cazuri de gripă clinică la nivel național. Această creștere a cazurilor a dus la o presiune importantă asupra camerelor de gardă, cu așteptări că această tendință va continua și în luna ianuarie.

Declarații ale Medicului Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a subliniat că sezonul de gripă se poate prelungi până în martie sau chiar aprilie. El a atras atenția asupra faptului că vaccinarea împotriva gripei este insuficientă în rândul populației, mai ales la persoanele cu factori de risc, cum ar fi vârstnicii sau cei cu boli cronice.

Recomandări pentru Protecția împotriva Gripei și Virozelor

Medicii recomandă vaccinarea ca măsură esențială de protecție. De asemenea, este important să se respecte regulile de igienă și să se evite răspândirea virusurilor în colectivitate. În cazul apariției simptomelor, este recomandată izolarea pentru a preveni transmiterea virusului către persoanele vulnerabile.

Sfaturi pentru Prevenirea Infecțiilor Respiratorii

  • Respectarea regulilor de igienă.
  • Izolarea în cazul apariției simptomelor respiratorii acute.
  • Vaccinarea, în special pentru persoanele cu factori de risc.

Statistici de Vaccinare

Până la sfârșitul anului 2023, în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) au fost înregistrate 1.044.345 de persoane vaccinate antigripal, majoritatea din grupele populaționale care beneficiază de vaccinare compensată.

Concluzie

Creșterea cazurilor de gripă și viroze în România este un semnal de alarmă pentru întreaga populație. Este crucial să se ia măsuri de prevenție și să se respecte recomandările medicilor pentru a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate și pentru a proteja sănătatea publică.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Gazduire web performantă pentru afaceri. Beneficiază de servicii de top pentru site-ul tău! Descoperă serviciile de găzduire!

Vezi Ofertele