stiribucuresti.ro romania va avea primul aeroport privat transformarea aerodromului militar

România va Avea Primul Aeroport Privat: Transformarea Aerodromului Militar Alexeni

România se pregătește să marcheze un moment istoric în infrastructura sa de transport, prin dezvoltarea primului aeroport privat din țară. Fostul aerodrom militar Alexeni, situat în județul Ialomița, va fi transformat într-un aeroport modern, printr-o investiție impresionantă de 400 de milioane de euro.

Detalii despre Proiect

Consiliul Județean Ialomița a anunțat semnarea contractului de concesiune pentru acest proiect ambițios, care va fi realizat de un consorțiu format din Avant Airports SRL din Târgu Mureș și Societatea Automagistral-Pivden SRL din Ucraina. Investiția estimată la 400 de milioane de euro va fi implementată pe o perioadă de 4 ani, transformând aerodromul într-un hub aeroportuar de ultimă generație.

Facilități și Infrastructură

Aeroportul Alexeni va oferi o infrastructură modernă și servicii aeroportuare de înaltă calitate. Situat la aproximativ 66 de kilometri de București, aeroportul va avea o poziție strategică pentru a prelua o parte semnificativă a traficului de cargo și low-cost, care în prezent suprasolicită aeroportul Otopeni.

Investitorii au planuri mari pentru acest proiect, inclusiv construcția a două terminale – una pentru cargo și una pentru pasageri, un hotel, o stație de tren în colaborare cu CFR, zone de agrement, centre de conferințe, un parc fotovoltaic de cel puțin 40 MW și un sistem de reciclare și management al deșeurilor.

Istoricul Aerodromului Alexeni

Aerodromul Alexeni a fost construit în anul 1954 și a servit ca bază de aviație pentru protecția spațiului aerian în zona orașului București și împrejurimile sale. S-a remarcat prin cea mai lată pistă betonată din țară – 80 m, găzduind primul și singurul regiment de elicoptere din România timp de 30 de ani. După ce a fost abandonată în 2001 și dezafectată în 2002, aerodromul a trecut prin mai multe schimbări administrative, până la inițierea acestui proiect de transformare în primul aeroport privat din România.

Impactul Asupra Economiei și Transportului

Transformarea aerodromului Alexeni într-un aeroport privat reprezintă o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică a regiunii și îmbunătățirea infrastructurii de transport din România. Proiectul va crea noi locuri de muncă, va stimula turismul și va oferi o alternativă eficientă pentru traficul aerian din zona Bucureștiului.

Așteptările sunt mari pentru acest proiect, care promite să aducă o schimbare semnificativă în peisajul aeroportuar românesc, oferind pasagerilor și companiilor aeriene o nouă poartă către și dinspre România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web fiabilă și performantă pentru afacerea ta la Cyber Folks. Asigură-ți prezența online cu servicii de top chiar acum!

Vezi Ofertele