stiribucuresti.ro scammerii care ataca site urile de pe primele pagini google un pericol pentru antreprenori

Scammerii Care Atacă Site-urile de pe Primele Pagini Google: Un Pericol pentru Antreprenori

În era digitală, ocuparea unei poziții de top în rezultatele de căutare Google reprezintă un avantaj semnificativ pentru orice afacere. Cu toate acestea, acest succes atrage și atenția scammerilor care încearcă să exploateze aceste site-uri prin diverse metode de înșelăciune. Vom explora tacticile acestor scammeri și vom oferi sfaturi despre cum să vă protejați afacerea.

Tacticile Folosite de Scammeri

 1. Bombardarea cu E-mailuri și Telefoane
  • Scammerii trimit e-mailuri și efectuează apeluri telefonice în masă către site-urile aflate pe primele pagini ale Google. Mesajele lor sunt menite să inducă panică și să convingă proprietarii că afacerea lor nu este vizibilă online sau că site-ul lor are probleme majore.
 2. Afirmații False Despre Vizibilitatea în Google
  • Una dintre cele mai comune tactici este să le spună proprietarilor de site-uri că afacerea lor nu apare în rezultatele de căutare Google. Aceasta este o afirmație evident falsă, având în vedere că site-ul lor se află deja pe primele pagini.
 3. Critici Asupra Campaniilor de Marketing
  • Scammerii susțin adesea că nimeni nu se ocupă de campaniile de marketing ale afacerii și că aceste campanii sunt ineficiente. Ei oferă soluții rapide și miraculoase pentru a îmbunătăți vizibilitatea, dar acestea sunt de obicei metode înșelătoare sau inutile.
 4. Critici Asupra Designului Site-ului
  • O altă metodă folosită este să critique designul și funcționalitatea site-ului, spunând că este urât sau nefuncțional. Scopul lor este să determine proprietarii să accepte serviciile lor de design web, care sunt adesea scumpe și ineficiente.

Cum Să Vă Protejați Afacerea de Scammeri

 1. Verificați Identitatea Contactelor
  • Înainte de a lua în considerare orice ofertă primită prin e-mail sau telefon, verificați identitatea persoanei sau companiei care v-a contactat. Căutați informații despre ei online și vedeți dacă au recenzii sau referințe.
 2. Ignorați Mesajele Panicoase
  • Dacă primiți mesaje care susțin că site-ul dvs. nu este vizibil sau că are probleme majore, verificați aceste afirmații independent. Utilizați instrumente SEO pentru a monitoriza vizibilitatea site-ului și consultați-vă cu un profesionist de încredere dacă aveți îndoieli.
 3. Educați-vă și Echipa Despre Scammeri
  • Asigurați-vă că toți membrii echipei dvs. sunt conștienți de aceste tactici și știu cum să le recunoască. Organizați sesiuni de training pentru a-i învăța cum să gestioneze astfel de contacte și să evite capcanele.
 4. Consultați-vă cu Profesioniști de Încredere
  • Dacă aveți nevoie de servicii de marketing, design web sau SEO, colaborați doar cu profesioniști de încredere, care au referințe solide și o reputație bună. Evitați să încheiați contracte cu persoane sau firme despre care nu aveți suficiente informații.
 5. Utilizați Instrumente de Securitate pentru E-mail și Telefon
  • Implementați filtre de spam și alte instrumente de securitate pentru a reduce numărul de e-mailuri și apeluri telefonice nesolicitate. Aceste instrumente pot ajuta la protejarea afacerii dvs. de scammeri și alte amenințări.

Concluzie

Scammerii care atacă site-urile de pe primele pagini Google reprezintă o amenințare reală pentru antreprenori. Aceste tactici înșelătoare pot cauza pierderi financiare și pot submina încrederea în marketingul digital. Este esențial să fiți vigilenți și să luați măsuri pentru a vă proteja afacerea de aceste pericole. Educați-vă echipa, verificați întotdeauna identitatea contactelor și colaborați doar cu profesioniști de încredere.

Distribuiți acest articol pentru a ajuta la informarea și protejarea altor antreprenori de aceste practici înșelătoare și lăsați comentarii dacă aveți experiențe sau sugestii legate de gestionarea scammerilor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web fiabilă și performantă pentru afacerea ta la Cyber Folks. Asigură-ți prezența online cu servicii de top chiar acum!

Vezi Ofertele