stiribucuresti.ro soferii de taxi din bucuresti planuiesc greva foamei in semn de protest

Șoferii de Taxi din București Plănuiesc Greva Foamei în Semn de Protest

În februarie 2024, șoferii de taxi din București au anunțat un plan de protest extrem: o grevă a foamei, dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite. Această mișcare vine după trei zile de demonstrații în Piața Constituției, unde profesioniștii din domeniul taximetriei și-au exprimat nemulțumirile față de condițiile actuale de reglementare a serviciilor de transport alternativ, precum cele oferite de aplicațiile de ridesharing.

Cererile Șoferilor de Taxi

Șoferii de taxi solicită limitarea serviciilor de transport alternativ, conform unor criterii similare cu cele aplicate serviciilor de taxi, eliminarea eliberării de permise pentru mașinile închiriate și majorarea vârstei maxime a mașinilor autorizate la 10 ani. De asemenea, ei cer eliminarea tarifării dinamice și respectarea legilor fiscale referitoare la serviciile de taxi.

Fondul Problemei

Remus Nedelcu, președintele Asociației Naționale a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, a subliniat că „serviciul de taxi este pe punctul de colaps”. El a adăugat că, dacă cererile nu vor fi rezolvate în cele trei zile de protest, colegii lor din întreaga țară plănuiesc să intre în greva foamei la Guvern și la fiecare prefectură de județ, la nivel național, pentru ca „întreaga Europă să audă că aici nu se dorește reglementarea, așa cum s-a întâmplat în majoritatea țărilor europene”.

Autorizații și Participare

Pentru protestul organizat luni, 26 februarie, șoferii de taxi au obținut autorizație pentru participarea a 800 de mașini. Pentru marți și miercuri, organizația a primit aprobare pentru participarea a 1.800 de mașini zilnic, demonstrând amploarea și seriozitatea mișcării de protest.

Contextul Mai Larg

Această acțiune de protest subliniază tensiunile crescânde între serviciile tradiționale de taxi și platformele de ridesharing, care au schimbat fundamental modul în care oamenii se deplasează în orașe. În timp ce aplicațiile de ridesharing sunt lăudate pentru comoditatea și eficiența lor, șoferii de taxi argumentează că acestea operează într-un cadru legal neclar și concurează neloial, punând în pericol mijloacele de trai ale taximetriștilor tradiționali.

În Concluzie

Protestul șoferilor de taxi din București reflectă o problemă mai amplă cu care se confruntă multe orașe din întreaga lume, pe măsură ce tehnologia și inovația perturbă industrii întregi. Rezultatul acestei confruntări între vechi și nou va avea implicații semnificative nu doar pentru șoferii de taxi și utilizatorii de ridesharing, ci și pentru reglementarea transportului urban în viitor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Găzduire web rapidă și sigură cu Namebox. Asigură-ți prezența online fără griji! Beneficiază de găzduire web performantă!

Vezi Ofertele