stiribucuresti.ro top 10 locuri de vizitat in weekend aproape de bucuresti

Top 10 locuri de vizitat în weekend, aproape de București

Bucureștiul, capitala României, este înconjurat de locuri minunate care merită explorate într-un weekend. Fie că îți dorești o escapadă în natură, o vizită culturală sau aventuri pline de adrenalină, există numeroase destinații accesibile în doar câteva ore de mers cu mașina. Iată un top 10 locuri de vizitat aproape de București.

1. Palatul Mogoșoaia

Distanță: 15 km
Durată călătorie: 30 minute

Palatul Mogoșoaia este un exemplu splendid de arhitectură brâncovenească. Construit în secolul al XVII-lea de Constantin Brâncoveanu, palatul oferă săli istorice, grădini și un lac. Este ideal pentru picnicuri, plimbări cu bicicleta și relaxare în natură.

2. Parcul Natural Comana

Distanță: 38 km
Durată călătorie: 45 minute

Parcul Natural Comana este un paradis al biodiversității, cu Delta Neajlovului, trasee de drumeții și ciclism, și numeroase specii de păsări. Parcul de aventură oferă tiroliană și trasee în copaci.

3. Mănăstirea Snagov

Distanță: 40 km
Durată călătorie: 50 minute

Situată pe o insulă în mijlocul lacului Snagov, mănăstirea este renumită pentru legătura cu Vlad Țepeș. Poți vizita mănăstirea, te poți plimba cu barca pe lac sau te poți relaxa în pădurea din jur.

4. Edenland Park

Distanță: 25 km
Durată călătorie: 35 minute

Edenland Park din Balotești este unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România. Oferă diverse activități de aventură, cum ar fi trasee în copaci, tir cu arcul, paintball și escaladă.

5. Salina Slănic Prahova

Distanță: 100 km
Durată călătorie: 1 oră și 30 minute

Cea mai mare salină din Europa, Salina Slănic Prahova, oferă galerii subterane și aer sărat cu efecte terapeutice. În apropiere se află Ștrandul Baia Verde pentru o bălăceală în aer liber.

6. Mănăstirea Cernica

Distanță: 20 km
Durată călătorie: 30 minute

Mănăstirea Cernica este o oază de liniște și spiritualitate, situată pe malul lacului Cernica. Include mai multe biserici și un muzeu, iar lacul și pădurea din apropiere sunt perfecte pentru plimbări relaxante.

7. Domeniul Știrbey

Distanță: 20 km
Durată călătorie: 30 minute

Domeniul Știrbey din Buftea este un loc plin de istorie și frumusețe naturală. Pe lângă palatul impresionant, domeniul găzduiește un parc frumos și un lac, fiind un loc popular pentru evenimente și picnicuri.

8. Grădina de Lavandă din Prahova

Distanță: 70 km
Durată călătorie: 1 oră și 20 minute

În sezonul de vară, Grădina de Lavandă din județul Prahova devine o atracție populară datorită câmpurilor de lavandă înflorită. Este un loc ideal pentru fotografii spectaculoase și pentru a te bucura de frumusețea și parfumul acestei plante.

9. Vulcanii Noroioși

Distanță: 150 km
Durată călătorie: 2 ore

Vulcanii Noroioși din județul Buzău oferă un peisaj unic și spectaculos. Acești vulcani miniaturali erup noroi și gaze, creând un peisaj care pare de pe altă planetă. Este o destinație excelentă pentru o excursie de o zi.

10. Castelul Iulia Hașdeu

Distanță: 90 km
Durată călătorie: 1 oră și 30 minute

Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina este un loc încărcat de mister și povești fascinante. Construit de Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale, Iulia, castelul este cunoscut pentru ședințele de spiritism care aveau loc aici. Este o destinație interesantă pentru iubitorii de istorie și mister.

Aceste locuri oferă o varietate de experiențe, de la natură și aventură la istorie și spiritualitate, toate fiind accesibile pentru o escapadă de weekend din București. Fiecare destinație are propriul său farmec și unicitate, făcându-le ideale pentru a scăpa de agitația orașului și a te relaxa în mijlocul naturii sau a descoperi comori istorice.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Creare site ieftin, rapid și profesionist. Lansează-ți prezența online cu un site web de calitate! Contactează-ne acum!

Vezi Ofertele