stiribucuresti.ro 1

Ulei de Măsline cu Pesticid Retras de la Vânzare de Mega Image: Sfaturi și Informații Utile

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la vânzare un lot de ulei de măsline extravirgin „Gaea” din rețeaua Mega Image, din cauza unei posibile contaminări cu pesticidul clorpirifos. Lotul afectat are numărul L4009 și data de expirare în iulie 2025. Clienții sunt rugați să nu consume produsul și să îl returneze pentru a primi contravaloarea acestuia​ (Libertatea)​.

Sfaturi Utile pentru Recunoașterea Uleiului de Măsline Contrafăcut

  1. Eticheta și Ambalajul: Verificați eticheta pentru detalii precise privind originea și certificările produsului. Uleiurile autentice au adesea sigilii de calitate și denumiri de origine protejată (DOP).
  2. Prețul: Uleiul de măsline extravirgin autentic este, în general, mai scump. Un preț prea mic poate indica un produs de calitate inferioară sau contrafăcut.
  3. Culoarea și Claritatea: Uleiul autentic are o culoare verde-aurie și nu ar trebui să fie complet clar. O anumită opacitate indică un ulei nefiltrat, ceea ce este un semn de autenticitate.
  4. Gustul și Mirosul: Uleiul de măsline extravirgin ar trebui să aibă un gust proaspăt, ușor amar și picant, și un miros fructat. Dacă uleiul este rânced sau are un gust metalic, ar putea fi contrafăcut sau de slabă calitate.

Alte Informații Utile

  • Proveniența: Verificați dacă uleiul provine din țări cunoscute pentru producția de ulei de măsline de calitate, cum ar fi Italia, Grecia, Spania sau Portugalia.
  • Certificările: Căutați certificări precum USDA Organic, DOP (Denomination of Protected Origin), sau etichete de calitate care garantează autenticitatea și calitatea produsului.
  • Termenul de Valabilitate: Uleiul de măsline are o durată de valabilitate de aproximativ 18-24 luni. Asigurați-vă că produsul nu este expirat și că este păstrat în condiții adecvate, ferit de lumină și căldură.

Concluzie

Retragerea de pe piață a uleiului de măsline contaminat subliniază importanța verificării produselor alimentare pe care le consumăm. Înțelegerea modului de recunoaștere a unui ulei de măsline autentic poate preveni consumul de produse de calitate inferioară sau potențial periculoase.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Service auto și stație ITP în sectorul 1. Întreținere și reparații rapide și de încredere! Alege cele mai bune servicii auto!

Vezi Serviciile