stiribucuresti.ro un nou lacas de speranta institutul oncologic bucuresti va avea in sfarsit o biserica

Un Nou Lăcaș de Speranță: Institutul Oncologic București va Avea în Sfârșit o Biserică

Într-un gest profund de compasiune și sprijin spiritual pentru pacienții care se luptă cu una dintre cele mai grele boli ale timpurilor noastre, Institutul Oncologic București „Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu” din Șoseaua Fundeni nr. 252 va găzdui în curând un nou lăcaș de cult. Această biserică, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului (Izvorul Tămăduirii) și a Sfântului Ierarh Nectarie, izbăvitorul de cancer, va oferi un spațiu de refugiu și alinare spirituală pentru bolnavii îngrijiți la cel mai mare centru anti-cancer din România.

O Construcție cu Suflet

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în octombrie 2021, iar construcția a ajuns la cota zero în noiembrie 2022. În ciuda provocărilor financiare, determinarea și credința au făcut posibilă continuarea lucrărilor. O minune a intervenit când o sumă semnificativă de 700.000 de lei, strânsă inițial pentru tratamentul unei tinere pacientă, a fost redirecționată către ctitorirea bisericii, după ce fata a fost vindecată fără a mai avea nevoie de transplant.

Un Sprijin pentru Comunitate

Această biserică nu va fi doar un loc de rugăciune, ci și un centru de sprijin pentru pacienții și familiile lor, oferindu-le speranță și confort în cele mai dificile momente. Preotul Gheorghe Subțirică, care a inițiat acest proiect, subliniază importanța spirituală a bisericii în curtea Institutului Oncologic, un proiect ce reflectă nevoia de alinare și sprijin în lupta împotriva cancerului.

Cum Puteți Ajuta

Construcția bisericii este încă în desfășurare, iar comunitatea este încurajată să contribuie la finalizarea acestui proiect nobil. Donațiile pot fi făcute în contul dedicat deschis de Protoieria Sector 2 Capitală, iar cei interesați să sprijine această cauză pot găsi mai multe informații contactând capela provizorie a Institutului Oncologic.

Un Simbol al Învingerii

Prezența acestei biserici în curtea Institutului Oncologic București va servi drept un simbol al luptei împotriva cancerului, al speranței și al credinței neclintite. Este un pas important în recunoașterea nevoilor spirituale ale pacienților și în oferirea unui sprijin complet în procesul de vindecare.

Într-o lume adesea copleșită de suferință, această biserică va fi un far de lumină și speranță pentru toți cei afectați de cancer, reamintindu-ne că, chiar și în cele mai întunecate momente, nu suntem singuri.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Balustrade din inox de înaltă calitate cu montaj inclus. Adaugă eleganță și durabilitate proiectului tău! Alege balustradele potrivite!

Vezi Produsele