stiribucuresti.ro 1

Universitatea din București Anunță Peste 21.000 de Locuri pentru Admiterea 2024

Universitatea din București (UB), una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, a anunțat disponibilitatea a peste 21.000 de locuri pentru sesiunea de admitere din 2024. Această ofertă generoasă subliniază angajamentul UB de a oferi acces la educație de calitate pentru un număr cât mai mare de studenți.

Detalii despre Locurile Disponibile:

Pentru anul academic 2024, UB pune la dispoziție 11.200 de locuri pentru programele de licență, 8.986 pentru programele de masterat, 111 locuri pentru programele de masterat didactic și 839 de locuri pentru programele de doctorat. Această diversitate de programe reflectă oferta educațională vastă și multidisciplinară a universității.

Procesul de Admitere:

Admiterea pentru programele de licență, masterat și doctorat se va desfășura în perioada 1 – 26 iulie, cu afișarea rezultatelor până la data de 31 iulie. Pentru locurile rămase neocupate, o sesiune suplimentară de înscrieri va avea loc între 2 și 16 septembrie, cu rezultatele finale anunțate până pe 21 septembrie.

Inovații în Procesul de Admitere:

Majoritatea facultăților din cadrul UB vor oferi candidaților posibilitatea de înscriere și admitere online, inclusiv opțiunea de plată online a taxei de înscriere. Unele facultăți vor organiza și sesiuni de preînscriere online, permițând candidaților să-și exprime interesul și să fie la curent cu ultimele informații despre procesul de admitere.

Oportunități Speciale:

UB organizează o sesiune specială de admitere pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene, mondiale și olimpice, inclusiv șah, înainte de sesiunea generală de admitere. Detaliile privind această sesiune specială vor fi publicate pe site-urile oficiale ale universității.

Despre Universitatea din București:

Fondată prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, UB este astăzi o instituție de învățământ superior de top, cu 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat și 23 de școli doctorale. Universitatea găzduiește peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare, demonstrând angajamentul său continuu pentru excelență în educație și cercetare.

Concluzie:

Anunțul UB privind numărul impresionant de locuri disponibile pentru admiterea din 2024 reprezintă o veste excelentă pentru viitorii studenți, masteranzi și doctoranzi. Cu o ofertă educațională diversificată și modalități inovatoare de înscriere, Universitatea din București își consolidează poziția de lider în domeniul educației superioare din România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Servicii complete pentru documentații de licitații. Obține cele mai bune rezultate cu echipa noastră de experți în domeniu!

Vezi Detalii