stiribucuresti.ro wizz air anunta suspendarea zborurilor de pe principalele aeroporturi din romania

Wizz Air Anunță Suspendarea Zborurilor de pe Principalele Aeroporturi din România

Wizz Air, una dintre cele mai populare companii aeriene low-cost, a anunțat suspendarea a cel puțin 20 de rute operate de pe șase aeroporturi majore din România, începând cu vara anului 2024. Această decizie afectează zborurile de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, marcând o schimbare semnificativă în oferta de zboruri disponibile pentru călătorii români și străini.

Rutele Vizate și Perioada de Suspendare

Printre rutele suspendate se numără zboruri către destinații populare precum Praga, Preveza, Skiathos, Jeddah, Luxemburg, Viena, Berlin, Lyon, Antalya, Malta, Abu Dhabi, Birmingham, Liverpool, Paris, Dortmund, Barcelona, Madrid, Santorini, Frankfurt și Memmingen. Suspendările includ atât rute permanente, cât și rute sezoniere care nu vor fi reluate în sezonul de vară 2024.

Impactul Asupra Călătorilor

Această decizie vine ca un șoc pentru mulți călători care se bazau pe Wizz Air pentru zboruri accesibile către o varietate de destinații europene și din afara Europei. Reducerea frecvenței zborurilor pe alte rute adaugă o presiune suplimentară pe piața de transport aerian din România, limitând opțiunile de călătorie pentru pasageri.

Despăgubiri pentru Zborurile Întârziate

Pe lângă suspendarea zborurilor, Wizz Air se confruntă cu obligația de a pregăti despăgubiri în valoare de 1,4 milioane de euro pentru pasagerii afectați de gestionarea necorespunzătoare a întârzierilor zborurilor. Această situație a atras atenția Autorității Aviației Civile din Marea Britanie (CAA), care a cerut companiei să revizuiască mii de cereri de compensație respinse inițial.

Concluzie

Suspendarea zborurilor Wizz Air de pe principalele aeroporturi din România reprezintă o schimbare majoră în dinamica călătoriilor aeriene din țară. Călătorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție disponibilitatea zborurilor pentru planurile lor de călătorie și să fie pregătiți pentru posibile ajustări. În același timp, compania aeriană își exprimă angajamentul de a colabora cu autoritățile de reglementare și de a îmbunătăți serviciile pentru a preveni situații similare în viitor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza.

Magazin de aparate de climatizare pentru confortul tău. Asigură-ți un mediu plăcut cu cele mai bune aparate de climatizare!

Vezi Ofertele